Honda постигна нов рекорд от 2 мин и 01.84 сек

...
Honda постигна нов рекорд от 2 мин и 01.84 сек
Коментари Харесай

Honda Civic Type R с нов рекорд на “Ещорил”

Honda реализира нов връх от 2 мин и 01.84 сек за серийни коли с предно предаване на португалската писта " Ещорил ". Високоскоростният хечбек Type R бе пилотиран от Тиаго Монтейро.
Известната писта " Ещорил " е дълга 4.2 км, с два завоя вид " фиба ", сложен шикан и доста дълга права. Карайки по нея, единствено от една обиколка водачите тестват необятен диапазон от скорости в разнообразни режими. По този метод пистата дава опция колите да разпрострат целия си капацитет за ускорение и прелестно ръководство. Honda Civic Type R се оказа съвършеният автомобил за нея със своя мотор VTEC TURBO с макс. мощ от 320 кс, с подобренoто си окачване и кормилната си система, които разрешиха на Монтейро да реализира новия връх.

Споделяйки мнението си за новия връх, Тиаго Монтейро сподели: " Ние дойдохме тук за да подобрим върха, подложен от миналогодишния модел, само че въпреки всичко не можеш да го приемеш за даденост – имам поради, че е връх за обиколка и това по никакъв начин не е елементарно достижение. Трябва да имаш самочувствие и храброст в колата, с цел да превземеш пистата Eщорил, и новият Type R е просто толкоз силнa, плавнa и надеждна кола. Ние подобрихме върха, разбихме го всъшност ".

Новото достижение на пистата е четвъртият връх за коли с предно предаване, реализиран от Honda през 2018 година Civic Type R е чупил върхове и на Силвърстоун и Спа-Франкоршан. Тази година Honda надскочи всички свои достижения на цитираните писти.

Новото издание на модела върви по стъпките предшественика си, покорил " Зеления Ад " на Нюрбургринг, където колата записа време на обиколка от 7 мин и 43.8 сек през април 2017 година

Type R 2018 e част от най-мащабната развойна стратегия в историята на Honda за десетото потомство Civic и е планиран да достави най-удовлетворяващото шофиране на " hot hatch " коли. Колата основава неповторимо чувство както на пистата, по този начин и на пътя. Type R включва леко, само че стабилно шаси, невисок център на тежестта и усъвършенствана двойна шарнирна връзка сред амортисьора и долния носач, което понижава въртящия миг и усъвършенства завиването при високи скорости.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР