Холокостът не е започнал с газовите камери, а с омразната

...
Холокостът не е започнал с газовите камери, а с омразната
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Холокостът не е започнал с газовите камери, а с омразната реч

„ Холокостът не е почнал с газовите камери, а с омразната тирада към едно малцинство “, сподели на конференцията „ STOP HATE SPEECH “, отдадена на езика на омразата, която се организира в София вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Езикът на омразата заплашва обществата и демокрацията. Всеки 4 от 5 индивида счита, че антисемитизмът е сериозен проблем и смятат, че тези трендове се задълбочават. 44 % от тези младежи са се сблъскали с принуждение на етническа основа.

„ В XXI век, след десетилетия на отвоюване на права, записани в харти и конвенции, през днешния ден те би трябвало да се отстояват повече от всеки път “, счита Илияна Йотова. „ Вирусът на омразата ” е подготвен да мутира при всяка обществена и социална рецесия.

„ Европа, светът претърпяват един от най-тежките си интервали. Влиза се от рецесия в рецесия, само че с едно общо – неналичието на работещи решения, което води до увеличение на езика на омразата ”, сподели вицепрезидентът. 

По думите ѝ дефицитът на готовност и концепция измежду политиците се изражда в колкото по-високи са децибелите на отказване, толкоз те са по-достоверни за жителите. Езикът на омразата се трансформира в норма и ражда политически субекти ”.

Като образец Йотова уточни мненията на нидерландските политици, които блокираха присъединението на България към Шенгенското съглашение с аргумента, че мигрантите може да подкупят граничните чиновници „ с по 50 евро “.

Тя сложи въпросът и за това дали медиите са проводник на езика на омразата, катализатор в желанието си за по-висок рейтинг.

Езикът на омразата прави акции, санкционира и предопределя присъди, уточни още вицепрезидентът в речта си.

Йотова добави, че медиите и обществените мрежи също играят роля и могат да се опълчват на този развой. „ Употребата на подправените вести е най-високото октаново число в горивото на езика на омразата “, сподели още Илияна Йотова. 

Привърженик съм на концепцията за изграждане на музей за спасяването на българските евреи, добави тя в умозаключение на думите си. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР