Холограмите може да се използват за много повече неща, не

...
Холограмите може да се използват за много повече неща, не
Коментари Харесай

Холограмни кабинки - бъдещето на офис срещите е тук

Холограмите може да се употребяват за доста повече неща, освен за пресъздаване на звезди, които са умряли. Всъщност, напълно скоро те ще намерят приложение в отдалечената работа. С холограми виртуалните работни срещи ще бъдат доближени оптимално до обичайните. Затова бъдете подготвени да взаимодействате с 3D облиците на своите сътрудници, написа CNBC.

Гугъл интензивно работи върху холограмите и тяхното имплементиране в работна среда. Компанията заяви, че е на стадий тестване на своя план Project Starline - кабинки за 3D видео диалози, където може да разговаряте с холографските версии на своите сътрудници, другари и семейство.

След като тества кабините в личните си офиси през миналата година, в този момент Гугъл има намерение да ги сложи в офисите на някои от своите корпоративни сътрудници, измежду които са Salesforce, WeWork, T-Mobile и Hackensack Meridian Health.

Инсталирането на прототипите ще стартира преди края на годината. Технологията към този момент е задоволително напреднала, с цел да наподобява, че индивидът, с който говорите, е тъкмо там в стаята с вас - даже в случай че е на другата страна на света, отбелязва компанията.



Гугъл разказва продукта си като “магически прозорец ”, през който потребителите може да приказват, да вършат жестове и да осъществят образен контакт с различен човек в действителните му размери и триизмерно.

Технологията съчетава машинно образование, компютърно зрение, системи за пространствено аудио и светлинно поле. Тя включва серия от камери с висока разграничителна дарба и персонализирани датчици за дълбочина, с цел да бъдат уловени  формата и придвижванията на индивида с задоволително точност, с цел да пресъздаде неговият 3D екран за далечен диалог.

На този стадий не знаем какви са крайните цели на Гугъл. Не е изяснено дали кабинките ще бъдат продавани единствено на компании, консуматори или и на двете. Като цяло те могат да бъдат употребявани в разнообразни сфери на живота.



Проектът на Гугъл е отговор на разрастването на така наречен хибриден метод на работа, който бе тласнат от пандемичните условия през последните две години. Все повече компании дават еластичност на служащите си във връзка с работните условия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР