Холивудският продуцент Стив Бинг, който финансира филма на Том Ханкс

...
Холивудският продуцент Стив Бинг, който финансира филма на Том Ханкс
Коментари Харесай

Холивуд е потресен от внезапната смърт на продуцент, паднал от 27-мия етаж

Холивудският продуцент Стив Бинг, който финансира кино лентата на Том Ханкс „ Полярен експрес “ и има дете от актрисата Лиз Хърли, е умрял на 55-годишна възраст, оповестиха американски медии.

TMZ заяви, че Бинг е умрял откакто паднал от 27-мия етаж на първокласна жилищна постройка в Лос Анджелис, базирайки се на анонимни източници от полицията. Говорител на полицията в Лос Анджелис съобщи, че мъж към 50 години е бил разгласен за мъртъв на мястото, без да разкрива самоличността му, предава БГНЕС.

Както възрастта на жертвата, по този начин и местоположението подхождат на известията на TMZ, написа Агенция Франс Прес.

Освен че продуцира и финансира филми като екшъна на Силвестър Сталоун "Законът на Картър " и музикалния документален филм на Мартин Скорсезе "Shine a light ", Бинг е съавтор на комедията от 2003 година "Кенгуруто Джак ".

Той влага над 80 милиона $ в „ Полярен експрес “ - към половината от бюджета на коледната анимация. Филмът от 2004 година, с гласа на Том Ханкс в основната роля, завоюва над 300 милиона $ в международен мащаб.

Бинг е бил също изявен вложител в недвижими парцели, човеколюбец и политически донор. Той беше дълготраен другар и последовател на Бил Клинтън, заемайки на някогашния президент на Съединени американски щати собствен частен аероплан за задача през 2009 година в Северна Корея, с цел да освободи двама американски публицисти.

На 18-годишна възраст Бинг наследи към 600 милиона $ от дядо си, имотния магнат Лео С Бинг.

Бинг има две деца - Деймиан, чиято майка е Хърли, и Кира, родена от професионалната тенисистка Лиза Бондер.

Според известията в TMZ и The Wrap, Бинг е страдал от меланхолия и гибелта му е вследствие на самоубийство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР