Холивудските сценаристи ще прекратят стачката си в полунощ местно време,

...
Холивудските сценаристи ще прекратят стачката си в полунощ местно време,
Коментари Харесай

Сценаристите в Холивуд прекратяват стачката си

Холивудските сценаристи ще прекратят стачката си в среднощ локално време, след близо пет месеца.

Гилдията на американските писатели съобщи, че профсъюзните водачи са „ дали своят вот единомислещо за унищожаване на ограничаващата заповед и преустановяване на стачката “.

Нейните 11 500 членове по-късно ще гласоподават дали да одобрят тригодишна договорка, която предлага покачвания на заплатите и отбрана към потреблението на изкуствен интелект.

Стачката на сценаристите стартира на 2 май - най-дългата стачка, засягаща Холивуд от десетилетия. Протестът е поради заплащането, като сценаристите настояват, че възнагражденията им не подхождат на приходите, генерирани в ерата на онлайн стрийминга.  

Спряна беше работата по супер продукции като “Stranger Things, ” на Нетфликс, “Blade ”, продуциран от Марвел и Дисни, “Evil ” на Парамаунт и " Последните оживели " на НBO. По-рано тази седмица сценаристите споделиха, че са постигнали предварителна договорка с шефовете на студиото, макар че не бяха дадени детайлности.

Същевременно продължава стачката на актьорския профсъюз SAG-AFTRA, който съставлява ползите на към 160 000 артисти. И двете холивудски стачки са продължителни и скъпи, с стопански резултат от над 5 милиарда $, предава БНР. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР