Холивудската звезда Анджелина Джоли ще режисира биографичен филм за известния

...
Холивудската звезда Анджелина Джоли ще режисира биографичен филм за известния
Коментари Харесай

Анджелина Джоли ще е режисьор на филм за военен фотограф

Холивудската звезда Анджелина Джоли ще режисира биографичен филм за известния английски боен фотограф Дон Маккълин, заяви " Варайъти ".

Сред продуцентите на кино лентата е английският артист Том Харди, който работи над плана от няколко години. По-рано се твърдеше, че Харди ще се превъплъти в облика на Маккълин, само че съгласно актуалните изявления към момента не е определен артист за основната роля. В последна сметка изборът ще направи Анджелина Джоли, отбелязва изданието.

Филмът ще бъде приспособен от сценариста Грегъри Бърк по автобиографията на Дон Маккълин " Неразумно държание ". 85-годишният Маккълин е един от най-известните фотографи, отразявали военни дейности и спорове.

" За мен е чест да претворя живота на Дон Маккълин във филм. Бях привлечена от неповторимата му композиция от храброст и човещина, както и от състраданието и уважението, които той демонстрира към хората, понасящи следствията от военни спорове.

Надявам се да заснемем праволинеен като фотографията на Дон филм, разказващ за невероятни хора и събития, на които той е бил очевидец, и за неповторима епоха на напредък и проваляне в публицистиката ", споделя самата Джоли.

Повечето изяви на холивудската звезда зад камера отразяват модерни спорове. Джоли дебютира като режисьор с кино лентата " В страна на кръв и мед " (2011), проследяващ любовна история по време на войната в Босна.

В " Несломен " (2015) Анджелина Джоли споделя историята на олимпийския бегач Луи Замперини, хванат от японците по време на Втората международна война. Филмът " Първо убиха татко ми " на Джоли за геноцида в Камбоджа убеждава Дон Маккълин да си сътрудничи с холивудската звезда.

" След като гледах кино лентата на Анджелина за Камбоджа, където съм прекарал дълго по време на войната, бях извънредно впечатлен от това по какъв начин тя пресъздава тъкмо и въздействащо мястото и времето. С нея се усещам в сигурни, способени и професионални ръце ", споделя Маккълин.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР