Холивудската актриса и бивш посланик на добра воля на ООН

...
Холивудската актриса и бивш посланик на добра воля на ООН
Коментари Харесай

Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб. 40% от убитите са невинни деца. Избиват се цели семейства, а светът просто гледа

Холивудската актриса и някогашен дипломат на благосклонност на Организация на обединените нации Анджелина Джоли разкритикува дейностите на Израел в линията Газа, като съобщи, че еврейската страна бомбардира невинни поданици, вследствие на което анклавът се трансформира в същински всеобщ гроб. Тя направи това изказване на страницата си в Инстаграм във връзка ударите по бежанския лагер Джабалия, за чието осъществяване палестинците упрекват Израел.

" Това е преднамерена бомбардировка на население, което е попаднало в капан и няма къде да отиде. От съвсем две десетилетия Газа е затвор навън, който бързо се трансформира в всеобщ гроб. 40 % от убитите са почтени деца. Избиват се цели фамилии ", отбелязва актрисата.

Според нея международната общественост " просто гледа " по какъв начин милиони палестински цивилни жители са подложени на групово наказване. Джоли също по този начин съобщи, че жителите на Газа не получават храна, медикаменти и филантропична помощ, което е нарушаване на интернационалното право.

" Отказвайки да изискат филантропично преустановяване на огъня и пречейки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да го наложи и на двете страни в спора, международните водачи стават съучастници в закононарушенията ", посочва бившият дипломат на благосклонност на Организация на обединените нации Анджелина Джоли.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР