Холгер Руне заяви, че винаги излиза пределно мотивиран на корта,

...
Холгер Руне заяви, че винаги излиза пределно мотивиран на корта,
Коментари Харесай

Руне: За мен всеки мач е война, винаги съм пределно мотивиран


Холгер Руне съобщи, че постоянно излиза пределно стимулиран на корта, без значение кой е съперникът му и от каква фаза е мачът. Датчанинът е подложен под №7 в Маями и ще стартира преследването на втората си Мастърс купа с мач против Мартон Фучович или Педро Качин. В изявление за уеб страницата на шампионата младежът разкри на какво се дължи напредъкът му през последната година и за какво счита, че е кадърен да завоюва купа от Големия шлем.

– По това време предходната година беше на 88-мо място в ранглистата. Какво даде началото на огромния напредък в представянето ти?

– Напреднах доста във връзка с увереността и самочувствието. Миналата година направих огромна крачка спрямо миналата и през 2023 година ще се стремя към същото. Разбира се, всичко се случва доста бързо и би трябвало да внимавам за това. В момента съм №8 в света, само че това не е върхът на упоритостите ми. Има още доста неща, които бих желал да реализира. Целта ми е да прогресирам последователно и да усъвършенствам по нещо всеки ден. Мисля, че това е доста значимо. Все още съм едвам на 19 години и би трябвало да мисля в вероятност.

– Как успяваш да се мотивираш да не спираш да се трудиш даже в сложните моменти?

– Трудя се доста настойчиво, само че го върша за да се модернизирам. Има дни, в които виждам резултатите от това и възприятието е отлично. Обожавам тениса и по тази причина се стремя да бъда съвършен във всяко отношение, въпреки да знам, че е невероятно. За мен точно това е една от най-вълнуващите страни на нашия спорт – знанието, че постоянно можеш да направиш нещо по-добре. Няма граници и това е ужасно. Разбира се, някои дни са по-лоши от други. Понякога въобще не се усещам добре и не ми е удобно на корта, само че все пак би трябвало да не преставам, тъй като няма различен метод. Шампионите са малко на брой и всеки един от тях прави тъкмо това. Тук не става дума за това по какъв начин се чувстваш, а да бъдеш порядъчен и постоянно да даваш всичко от себе си. Ясно е, че би трябвало да се грижим за телата си по най-хубавия метод, само че съгласно мен постоянството е най-важното нещо в нашия спорт.

– С каква настройка подхождаш към мачовете през сегашния сезон?

– Тенисът е доста трогателен и мисля, че някои мои мачове са доказателството за това. Дори в първи или втори кръг, когато на доктрина съм любимец и не би трябвало да имам проблеми, излизам пределно стимулиран на корта. За мен това е нещо естествено. Във всеки мач излизам на корта по този начин, като че ли ходя на война. Винаги се старая да разколебая съперника си и да играя по верния за мен метод.

– Успяваш ли да извличаш нужните поучения от провалите?

– Мисля, че тъкмо след загуби научаваш най-вече. В такива моменти мислиш доста за това какво си могъл да направиш по по-добър метод. На равнището, на което играем, има някои дребни, само че значими елементи, които могат да решат всеки мач, само че от време на време тъкмо те са най-трудни от психическа позиция, защото би трябвало да ги правиш непрекъснато. Трябва да поставям съществени старания в тази тенденция, само че, както споделих, при триумф възприятието на задоволство е прелестно.

– Какво научи от досегашните си участия на Големия шлем и по-конкретно загубите от Джокович на US Open и от Рубльов на Australian Open?

– Когато загубиш мач против този като Рубльов, възприятието е по-различно. Това е значим дуел на огромна сцена, който приключва с дребна разлика най-после. След такава загуба най-важното е да се поучиш от грешките си и да ги повтаряш допустимо най-рядко в бъдеще. Рубльов е свръхестествен състезател и заслужаваше успеха, само че аз също имах своите шансове и след мача за мен беше явно какво съм могъл да направя по-добре. Що се отнася до конфликта с Джокович в Ню Йорк, там се случиха много неща. Този мач ми оказа помощ да си допускам повече. Нямах визия, че съм кадърен да играя по този метод против тенисист като Новак. Спечелих единствено един сет, само че бях доста удовлетворен от това. Той е един от хората, които ме въодушевяват най-вече. Атаките му са доста прецизни, а процентът му на вкаран първи сервис е много висок. Научих доста неща от оня мач.

– Кое те кара да се чувстваш убеден, че си кадърен да спечелиш купа от Големия шлем?

– Най-вече постоянството и дисциплината ми. На шампионатите от Големия шлем игровото равнище не е единственият фактор за триумф. Трябва да знаеш по какъв начин да понесеш както физическото, по този начин и психическото натоварване. За да стигнеш до финала те чакат две брутални седмици. За благополучие, на Големия шлем имаме почивен ден след мачовете, което оказва помощ, само че все пак натоварването е голямо. Миналата година стигнах до четвъртфинала на Ролан Гарос и това бе голям триумф за мен. На тези шампионати би трябвало да знаеш по какъв начин да си почиваш и да се възползваш оптимално от свободното си време. Мисля, че би трябвало да подобря още физическата си кондиция, само че през последните месеци напреднах съществено в това отношение и съм сигурен, че съм на прав път.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР