Холдингът ще се съсредоточи върху енергетиката и застраховането 15:54 ч.

...
Холдингът ще се съсредоточи върху енергетиката и застраховането 15:54 ч.
Коментари Харесай

“Еврохолд“ продава автомобилния си бизнес

Холдингът ще се концентрира върху енергетиката и застраховането 15:54 ч. 17  article picture alt description
Източник: Еврохолд България

„ Еврохолд България “ продава автомобилния си бизнес. След като стана притежател на фирмите на ЧЕЗ в България, холдингът има намерение да се концентрира върху енергетиката и застраховането и в тази тактика да продаде дъщерните си сдружения, които се занимават с продажба и лизинг на коли, съобщи Българска телеграфна агенция.

Автомобилният холдинг „ Авто Юнион “, който е част от „ Еврохолд България “ и включва в себе си няколко компании – публични представители или дилъри на няколко марки коли, към този момент подписа прелиминарен контракт за продажба на дъщерното си сдружение „ Стар Моторс “ EООД - формален вносител на Mazda за България и Северна Македония. Купувач е „ М Тракс България “, която има богат опит в продажбата и обслужването на моторни транспортни средства и е формален вносител на камионите MAN за България. Документите за идната централизация към този момент са импортирани в Комисията за защита на конкуренцията и се чака нейното утвърждение за договорката.
„ Стар Моторс “ е учредена през 2000 година Компанията разполага със лични и преоторизирани продажбено-сервизни центрове в 9 градове в България и автосалон със сервизен център в Скопие.
Още през юни т.г. пък „ Авто Юнион “ продаде дъщерната си „ Н Ауто София “, която е оторизиран дилър на Nissan у нас и мажоритарен притежател на „ Еспас Ауто “, която пък продава Renault и Dacia.
В „ Авто Юнион “ влизат още няколко компании. Това са „ Ауто Италия “, „ Булвария “, „ Дару Кар “ и „ Мотохъб “ които са публични представител на FIAT, Abarth, Alfa Romeo, Maserati, Opel, BMW, съветската ГАЗ, мотопедите Brixton, Lambretta и Malaguti. „ Ауто Италия “ е и формален сервиз за Ferrari за България. В групата влизат още „ Мотобул “, които са формален дистрибутор на смазочни артикули Castrol и Orlen Oil у нас, както и „ Авто Юнион Сервиз “ - отделена от „ Еспас Ауто “ през 2013 година и занимаваща се с обслужването и ремонтирането на вреди по застрахователни събития в границите на „ Авто Юнион “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР