Холдингът Alphabet, в който участва и Google, разкри средното ниво

...
Холдингът Alphabet, в който участва и Google, разкри средното ниво
Коментари Харесай

Alphabet публикува информация за заплатите в Google

Холдингът Alphabet, в който взе участие и Гугъл, разкри междинното равнище на заплатите на своите чиновници.
Според тези данни, междинната заплата в Alphabet, а надлежно и в Гугъл, е в размер на $197 хиляди . Информацията е на Wall Street Journal.

По този метод Alphabet се подрежда на четвърто място по мярка на заплатите, съгласно показателя S&P 500 , На първо място съгласно този рейтинг, е Incyte Corp., чийто чиновници получават по $253 000 годишно. На второ място е Фейсбук, който заплаща на своите чиновници приблизително по $240 000. На трето място е фармацевтичната компания Vertex Pharmaceuticals със междинна годишна заплата от $211 000.

Интересно е, че изпълнителният шеф на Alphabet Лари Пейдж за 2017 година е получил символичния 1 $. Същата е и заплатата на създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг. Но с изключение на този $ Зук за 2017 година получи отплата на разноските за защита и пътувания, в размер на $8,8 милиона.

Изданието отбелязва, че заплатите в IT бранша са приблизително 10 пъти по-високи, в сравнение с в другите компании.

И най-после, междинната годишна заплата в Amazon е $28 400 годишно. Причината за това е, че множеството хора в Amazon са най-вече товарачи и извършват поръчки за доставка на артикули. Ето за какво те получават заплата, каквато получават складовите служащи в другите компании.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР