Холандското правителство изгуби обжалване на важно съдебно решение да се

...
Холандското правителство изгуби обжалване на важно съдебно решение да се
Коментари Харесай

Холандия принудена да намали парниковите газове с 25% до 2020 г.

Холандското държавно управление изгуби обжалване на значимо правосъдно решение да се понижат излъчванията на парникови газове с минимум 25% до 2020 година, осведоми Агенция Франс Прес.

Апелативният съд в Хага удостовери правосъдна победа от 2015 година на природозащитната организация Urgenda, която се пробва да принуди държавното управление да понижи излъчванията, виновни за световното стопляне.

" Държавата работи нелегално и в нарушаване на задължението си да се грижи ", се споделя в решението на апелативната инстанция, съгласно холандската новинарска организация ANP.

Правителството твърди, че съдът е нарушил пълномощията си, " тъй като съдът прави политика и политически избор ".

Холандия е изключително уязвима от повдигането на морското равнище, породено от климатичните промени.

От Urgenda приветстваха решението на съда и означиха, че държавното управление би трябвало да се захване за работа, защото 25% до 2020 година е минимумът.

Групата внесе случая в съда през април 2015 година от името на 900 холандски жители.

Решението на апелативния съд идва единствено ден след публикуването на отчет на Организация на обединените нации за климата, в който се предизвестява, че светът има сред 10 и 14 година, с цел да поеме надзор над климатичните промени.

Холандското държавно управление възнамерява да затвори две от най-старите си централи на въглища до 2025 година Останалите три ще продължат да работят до 2030 година Холандия се ангажира да понижи eмисиите от въглероден диоксид с 49% до 12 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР