Холандският сенат одобри законопроект, предвиждащ окончателно затваряне на газовото находище

...
Холандският сенат одобри законопроект, предвиждащ окончателно затваряне на газовото находище
Коментари Харесай

Холандският сенат затваря окончателно местно газово находище

Холандският сенат утвърди законопроект, предусещащ дефинитивно затваряне на газовото находище в Грьонинген, без опция за рестартиране на производството. Това заяви телевизионният канал NOS.

Сенатът отсрочи разглеждането на законопроекта по-рано този месец заради опасения за сигурността на доставките. Някои политици упорстваха да се резервира способността за обновяване на производството при рискови условия, като да вземем за пример извънредно сурова зима. Това провокира неодобрение измежду жителите на Грьонинген и държавния секретар на Министерството на стопанската система и политиката за климата Ханс Вейлбриф, който дава отговор за минната промишленост.

„ Решението към този момент е взето “, оповестява каналът NOS, „ Притесненията на политиците по отношение на сигурността на доставките не са изчезнали, само че множеството партии не желаят още веднъж да подкопават доверието на жителите на Грьонинген. “ Законът ще влезе в действие тази седмица, след което находището ще бъде публично затворена вечно на 1 май, споделя Вейлбриф.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР