Холандски съд задължи правителството да вземе незабавни мерки за ограничаване

...
Холандски съд задължи правителството да вземе незабавни мерки за ограничаване
Коментари Харесай

Холандски съд задължи държавата спешно да ограничи замърсяването

Холандски съд задължи държавното управление да вземе незабавни ограничения за ограничение на замърсяването на въздуха, защото нездравословните излъчвания в разнообразни елементи на страната са в нарушаване на европейските правила, съобщи " Ройтерс ".

Делото беше заведено от природозащитници и правосъдното решение е втората им победа в правосъдната борба против умишленото съгласно ищците безучастие на управляващите във връзка с замърсяването и климатичните промени.

Според правосъдното решение рестриктивните мерки върху излъчванията на прахови частици и азотен диоксид към момента не се съблюдават, макар че е трябвало да бъдат понижени до позволените равнища от дълго време, за което отговорността е на държавното управление.

Заместник-министърката на екологията Шарън Дейксма съобщи, че държавното управление ще форсира използването на съществуващите проекти за възстановяване на качеството на въздуха в проблематичните региони като градските центрове.

През 2015 година същият съд излезе с решение държавното управление да понижи до 2020 година излъчванията на въглероден диоксид с минимум една четвърт под равнищата от 1990 година Данни от тази седмица демонстрират, че през предходната година нездравословните излъчвания са намалели с 11%.

Здравното министерство предизвестява, че сегашните равнища на прахово замърсяване и азотен диоксид в резултат на пътния трафик и производствата може да доведат до респираторни болести и понижаване на продължителността на живота с повече от година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР