Холандката Кики Бертенс записа успешно начало на Откритото първенство на

...
Холандката Кики Бертенс записа успешно начало на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Каролине Возняцки рано-рано аут от Ролан Гарос

Холандката Кики Бертенс записа сполучливо начало на Откритото състезание на Франция, откакто в дуел от първия кръг победи с 6:3, 6:4 представителката на домакините Полин Парментие.
Бертенс, която е сложена под номер 4 в схемата, имаше осезаемо предимство и не даде доста шансове на противничката си, макар че позволи цели шест двойни неточности от сервис. Холандката обаче съумя да завоюва 34 от разиграни 37 точки на неин първи сервис и това и разреши да доближи до триумфа. Във втория кръг тя ще играе със словачката Виктория Кузмова, която завоюва с 6:4, 6:3 против друга французойка - Ализе Корне.

Британката Йохана Конта затвърди положителната си форма с победа с 6:4, 6:4 над немската квалификантка Антония Лотнер. Конта, която доскоро повече от седмица игра край на шампионата в Рим, има компликации в първия сет, в който двете тенисистки си размениха общо 7 пробива. Във втората част обаче Конта стабилизира играта си и издебна шанса си в десетия гейм, който взе подаването на съперничката си, с цел да затвори мача. Следващият противник на британката ще бъде американката Лорън Дейвис, която победи с 6:2, 6:4 чехкинята Кристина Плишкова.

Турнирът "Ролан Гарос " обаче завърши рано-рано за две от фаворитките - датчанката Каролине Возняцки и германката Юлия Гьоргес. Возняцки отстъпи с 6:0, 3:6, 3:6 пред рускинята Вероника Кудерметова след 2 часа и 6 минути игра. Срещата не предполагаше подобен процес в самото си начало, защото датчанката взе първия сет на нула за 34 минути игра. Кудерметова обаче завоюва 4 поредни гейма при започване на втория сет, а Возняцки стартира да изпитва проблеми в долната част на левия си крайник. Освен това 13-ата в света имаше проблеми и с очите и се наложи да и бъдат впръсквани капки за очи.

В третия сет обстановката се повтори - Кудерметова бързо поведе с 3:0 и в последна сметка това и бе задоволително за крайния триумф. Гьоргес пък напусна шампионата след загуба с 5:7, 1:6 от естонката Кая Канепи. Германката водеше с 4:1 гейма в първия сет, само че позволи поврат, който разстрои играта и и до края на мача тя не съумя да се съвземе.

Австралийката Ашли Барти преодоля елементарно първото затруднение в Париж с победа с 6:3, 6:3 над американката Джесика Пегула. Осмата в главната скица Барти имаше някои моменти на разпределяне в средата на първия и втория сет, само че със мощна игра в края на двете елементи съумя да ги измъкне. В идващия кръг Барти ще играе с победителката от мача сред американката Даниеле Колинс и германката Татяна Мария.

Словенката Полона Херцог се класира за втория кръг след победа с 4:6, 6:2, 8:6 над белорускинята Алясандра Саснович. Срещата, която бе прекъсната в неделната вечер поради мрачевина, се доигра от резултат 3:3 в третия сет, а с цел да доближи до триумфа Херцог трябваше да избавя сервис на съперничката си за мача. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР