Ходът на Джонсън се вписва с очакванията наследникът на тереза

...
Ходът на Джонсън се вписва с очакванията наследникът на тереза
Коментари Харесай

Джонсън подкрепи Тръмп в искането за нова сделка с Иран

Ходът на Джонсън се вписва с упованията наследникът на тереза Мей да търси доближаване с Вашингтон след Brexit.

" Реалността е, че, както президентът Тръмп сподели, това беше неприятна договорка. Имаше доста недостатъци "
Борис Джонсън, министър председател на ВеликобританияБританският министър председател Борис Джонсън разкритикува иранското нуклеарно съглашение от 2015 година и прикани за нова договорка с Техеран, като по този метод напълно промени реториката на Лондон по тематиката. В изявление за NBC Джонсън поддържа позицията на американския президент Доналд Тръмп, че съществуващото съглашение е " неприятна договорка ", и прикани да бъде предоговорено.

Завоят на Лондон

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Миналата година президентът Тръмп отдръпна Съединени американски щати от иранската нуклеарна договорка с аргумента, че тя не взема поради иранската ракетна стратегия и ролята на страната в Близкия изток, както и че не попречва за непрекъснато Иран да развие нуклеарно оръжие, и върна митата върху Техеран.

След отдръпването на Вашингтон европейските страни, които участваха в договарянето на договорката - Англия, Германия и Франция, обявиха, че тяхната позиция остава непроменена макар дейностите на Съединени американски щати. Сега Лондон отхвърля тази изразителност, като ходът на Джонсън се вписва с упованията наследникът на Тереза Мей да търси доближаване с Вашингтон след Brexit.

" Реалността е, че както президентът Тръмп сподели, това беше неприятна договорка. Имаше доста недостатъци ", разяснява Джонсън и добави, че американският президент е единственият човек, който може да контракти нова договорка с Иран.

Англия, Германия и Франция упрекнаха Иран за офанзивите

В понеделник Англия, Германия и Франция поддържаха Съединени американски щати и Саудитска Арабия в изказванието, че Иран стои зад нападението с дронове над две рафинерии на саудитския петролен колос Saudi Aramco от 14 септември. В общото изказване на Лондон, Берлин и Рим се споделя, че това е единственото правдоподобно пояснение на случилото се, само че че държавните управления не престават да поддържат нуклеарната договорка от 2015 година Отговорност за нападението над рафинериите поеха бунтовниците от племето хуси в Йемен и Иран поддържа това изказване.

Попитан дали позицията на Джонсън не опонира на изказването, представител на английското държавно управление съобщи, че министър председателят поддържа договорката, само че че в Лондон " са отворени " към други способи да накарат Иран още веднъж да спомага, откакто Техеран към този момент наруши някои от рестриктивните мерки, наложени посредством договорката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР