Хладнолръвен, пресметлив и опасен човек, вдъхновен от Ислямска държава, беше

...
Хладнолръвен, пресметлив и опасен човек, вдъхновен от Ислямска държава, беше
Коментари Харесай

Осъдиха до живот убиеца на британски депутат

" Хладнолръвен, прозорлив и рисков " човек, въодушевен от " Ислямска страна ", беше наказан на пожизнен затвор в сряда за, откакто го намушка с нож при офанзива в черква, по време на среща с гласоподаватели, предава Ройтерс.

26-годишният Али Харби Али, английски жител и наследник на медиен консултант на някогашен министър-председател на Сомалия, неведнъж намушка Амес при офанзива предишния октомври за това, като " възмездие за поддръжката на депутата за въздушните удари против Сирия ".

Али в понеделник бе приет за отговорен за ликвидиране и подготовка за тероризъм, а на правосъдните заседатели лиши по-малко от половин час, с цел да го обяват за отговорен. Той беше наказан на пожизнен затвор без право на подмяна, което значи, че присъдата му не може да бъде преразглеждана.

По време на процеса прокурорите споделиха, че той е " предан, вманиачен, радикализиран ислямистки терорист ".

Убийството на 69-годишния Амес, женен татко на пет деца и член на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън, провокира потрес в Уестминстър и докара до апели за по-голяма сигурност за членовете на Народното събрание. Това е второто ликвидиране на английски народен представител през последните пет години.

Самият Али е споделил на детективите, че е прекарал години, планирайки да убие народен представител и преди този момент е " разузнал " в Народното събрание, и е обмисля нападение против двама други депутати, в това число министъра на кабинета Майкъл Гоув.

Убийството на Амес повтаря случая от 2010 година, когато лейбъристкият народен представител Стивън Тимс оцеля след намушкване в офиса на своя изборен регион, и единствено дни преди референдума за Брекзит.
 Джонсън шокиран от убийството на английския народен представител
Джонсън шокиран от убийството на английския народен представител

Експремиери уважиха убития за 40-годишната му активност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР