Хладнокръвен убиец на страховитата калабрийска групировка Ндангета се издаде, докато

...
Хладнокръвен убиец на страховитата калабрийска групировка Ндангета се издаде, докато
Коментари Харесай

Главорез на мафията се издаде, рекламирайки... пицарията си

Хладнокръвен палач на страховитата калабрийска формация Ндангета се издаде, до момента в който популяризира заведението си.

Заради изявление, в което хвали новия си ресторант, на китките на Едгардо Греко, с подмолно ново име Паоло Димитрио, щракнаха полицейските белезници във френския град Сент Етиен. Дотогава Паоло се укривал цели 16 години от силите на реда, маскиран със сива брада и очила.

Прекарва дните си до пещта, от която вадел вкусни пици под новото си име Паоло Димитрио, само че преди година неговото пустославие го тласка да се появи в публикация в локалната преса, в която хвали своите достоверни италиански предписания с домашни и натурални съставки.

Оказва се, че изкусният пицар Паоло Димитрио в действителност е Едгардо Греко, рисков нарушител от Ндрангета, преследван от италианското правораздаване и Интерпол. Осъден на пожизнен затвор за ликвидиране.

Според следователите той е умъртвил невъзмутимо двама братя - Стефано и Джузепе Бартоломео, по време на една от следващите войни за почистване на сметки сред мафиите през 1990 година Италианската полиция твърди, че той ги е подлъгал в капан и ги е размазал смъртоносно с стоманен кол в магазин за риба. След това Едгардо първо заравя телата, а по-късно ги разтваря в киселина, с цел да не останат следи и улики от закононарушението.

Френският " Льо Монд " заяви, че той взел участие и в банкови кражби.

Първоначално, с цел да избегне пандиза, мафиотът сътрудничи на правораздаването, преди да промени мнението си и да избяга, когато е в полицейския арест. През 2006 година, когато е издадена заповедта за задържането му, той към този момент е в неопределеност.

???? Après 17 ans de fuite, l’ancien membre de la mafia calabraise, Eduardo Greco, a été arrêté à Saint-Étienne, où il exerçait une activité de pizzaiolo dans un restaurant.

▶️
— Info France 2 (@infofrance2)

През 2014 година идва интернационалната заповед за арест, с цел да бъде изпълнена доживотната присъда за гореспоменатите убийства, само че тогава Греко (под името Паоло) към този момент се е покрил в прилежаща Франция. Скоро по-късно стартира работа в пицарията, където никой не подозира същинската му идентичност.

Италианското правораздаване е по следите му от години, само че мафиотът съумява да остане под радарите без да притегля внимание, като води предпазлив живот. Но най-после Греко, толкоз сигурен в новата си идентичност, смъква гарда си и, без да подозира, че може да бъде открит, се оставя да бъде интервюиран и даже сниман за локален вестник.

В материала той хвали чудесата на достоверната си италианска кухня, с цел да направи реклама на новия си ресторант: " Café Rossini Ristorante ".

Интервюто от юли 2021 година се оказва огромен гаф за върналия наглостта си нарушител. Един ден калабрийската полиция открива отрезка от пресата с изображението на мъж със сива брада, очила и пица в ръка. И от този миг стартира да разплита мистерията.

За да се стигне до ареста в сряда към 2 ч. през нощта на 63-годишния към този момент мафиот, който сполучливо се изплъзваше на правораздаването от 16 години изщраква клопката при взаимната интервенция " I-Can " сред локалната полиция, карабинери от Южна Италия и следователи от отдел Централна работа за битка с проведената престъпност (OCLCO).

Греко, определян от Интерпол като „ рисков човек “ е в ареста, прокуратурата го е уведомила за заповедта за арест от италианските управляващи, за която би трябвало да бъде екстрадиран, което той е отказал, оповестяват от прокуратурата.

Италианският министър на вътрешните работи Матео Пиантедоси акцентира в Туитър своето „ огромно задоволство от значимата интервенция “, осъществена „ от правоприлагащите органи, дирек на обществото, резултат от интернационално съдействие “.

„ Дейността на силите на реда е непрестанна, те работят безшумно всеки ден, в Италия и в чужбина, с цел да подсигуряват сигурността на жителите “, сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР