Хладно за сезона и дъждовно остана и днес времето в

...
Хладно за сезона и дъждовно остана и днес времето в
Коментари Харесай

Валежите ще продължат и през нощта

Хладно за сезона и дъждовно остана и през днешния ден времето в страната. Оправдават се и предизвестията за обилни количества. От миналата нощ до по здрач през днешния ден, най-вече дъжд падна в Сандански и Пазарджик - надлежно 31 и 21 литра на кв.м., в София - 14.

През нощта преваляванията ще продължат. По-значителни ще са в централните региони на Северна България. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, оптималните - сред 10° и 15°, в София - 8°. През деня облачността ще е забележителна и с краткотрайни спирания на доста места ще продължи да превалява дъжд, само че с наклонност към прекъсване.

В планините и планинските региони зимата продължава.

В планините ще продължи да вали сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са позитивни - към 1-2 градуса, на Алеко ще е към нулата.

И в по-голямата част от Балканите, като се изключи Гърция, ще остане студено за април, най-вече облачно, към момента с превалявания, само че към този момент слаби. В Италия и по Централното Средиземноморие сутринта също ще е слънчево, само че след обяд ще завали. В множеството региони на Централна и Източна Европа ще е облачно, тук-там с превалявания, най-вече от дъжд.

У нас, в сряда ще стартира стопляне. Ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато на обособени места, основно в Източна България и планините, ще превали дъжд. В четвъртък ще бъде слънчево, а стоплянето ще продължи. В петък и събота още веднъж се чакат превалявания и захлаждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР