Хладилникът не е просто място за съхранение на различните хранителни

...
Хладилникът не е просто място за съхранение на различните хранителни
Коментари Харесай

Как да подредим хладилника правилно

Хладилникът не е просто място за предпазване на другите хранителни артикули. Чрез него имаме опцията да резервираме свежестта на храната за по-дълго време, по тази причина подредбата и организация, както и вярната ниска температура, са от извънредно значимо значение.

От една страна, с цел да се предотврати развиването на бактерии и микроби по продуктите, които да ги разболеят, а от друга - с цел да намираме всичко доста по-лесно и да не забравяме затрупани храни седмици наред там.

Много постоянно огромна част от хората безсистемно нахвърлят храна в хладилника. Така след време ги намираме, само че срокът им на валидност към този момент е изминал и по този метод губим с изключение на голям запас храна, и огромни суми пари, които сме похарчили за нея, а тя просто ще отиде в боклука.

Тук ще намерите едни от най-хубавите препоръки за вярното образуване на хладилника, които ще ви оказват помощ за по-оптимален метод за предпазване на продуктите в него.

В хладилника има разнообразни температурни зони според от това какъв брой са покрай охлаждането, затова би трябвало добре да обмислим коя храна може да стои във всяка една, с цел да се удължат животът и свежестта ѝ оптимално за по-дълго време. 4 градуса е оптималната температура на хладилника, която би трябвало да поддържате.

Отделенията на вратите на хладилника са най-топлата част, защото те постоянно се отварят, затова там би трябвало да държите храни, които са по-издръжливи и по-устойчиви на топлота. Сред тях са разнообразни типове течности - сокове, сосове и вода да вземем за пример. В никакъв случай не дръжте там яйца, мляко и други млечни артикули, въпреки и постоянно тъкмо там да са обособените за яйца формички, които са в комплект с хладилника при закупуването му.

Чекмеджетата, които са най-отдолу, са подобаващи за запазването на плодовете и зеленчуците в хладилника, защото поддържат относително положителни влажни условия. Тук е значимо да разделите плодовете и зеленчуците в обособени чекмеджета, защото някои типове плодове създават етилен, който им оказва помощ да узреят, само че пък спомага за гниенето на зеленчуците. Не ги мийте, в случай че няма да ги консумирате незабавно - прекомерната влага ги кара да гният.

 Подредба на хладилника

Температурата в най-долните лавици е много ниска, по тази причина там е уместно да държите артикули като месо, яйца, разнообразни млечни артикули. Оставяйте място сред тях, за минава студеният въздух по-добре. Препоръчително е да държите суровото месо в обособена част или рафт, само че постоянно в някакъв съд или в опаковката, с която е закупено.

Горните лавици имат най-постоянна температура, по тази причина тук е добре да държите храните, които нямат потребност от готвене и са подготвени за изразходване - такива са останки от към този момент сготвени ястия, хумус, деликатеси и др.

В камерата или фризера съхранявайте меса, замразени горски плодове и зеленчуци, лед и други Замразените храни дръжте отдалечени в пластмасови кутии или пликчета. Това ще помогне за положителната класификация на хладилника.

Поддържайте доста добра хигиена в хладилника си, с цел да не се застояват другите неприятни миризми и наслагвания в него. Сменяйте филтъра най-малко един път на 6 месеца, с цел да предотвратите появяването на плесен и мухъл. Размразявайте хладилника при повече от един сантиметър лед в него.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР