Хитовият спектакъл Цар Лъв“ гостува на Пловдив. Мюзикълът е мащабна

...
Хитовият спектакъл Цар Лъв“ гостува на Пловдив. Мюзикълът е мащабна
Коментари Харесай

"Цар Лъв" превзема Античния театър


Хитовият театър „ Цар Лъв “ гостува на Пловдив . Мюзикълът е огромна продукция на Държавна опера Варна и ще се играе на сцената на Античния спектакъл от 21 часа. Режисьор е Петко Бонев. В него има 16 основни функции. Актьорите са подбрани след обширен кастинг, а за всяка роля са кандидатствали 5-6 души.
Диригент е Страцимир Павлов, театрален дизайн и костюмите са на Ася Стоименова, театрално придвижване и пластика Анна Пампулова, 3D mapping Лора Руневска.

Премиерата на постановката беше във Варна преди два дни.

„ През декември направихме един огромен кастинг. На него се явиха 70 души и трябваше да изберем по един за всяка от тези 16 функции. Много огромна конкуренция. Спряхме се на най-хубавите, на най-талантливите, на най-красивите и на най-даровитите. В тези премиерни спектакли имаме два състава, които се сменят. Ще имаме и авариен състав “, това съобщи в изявление за Радио Пловдив Петко Бонев, режисьор на постановката.

Той работи четвърта година с Държавна опера-Варна, а досега са направени четири мюзикъли.

„ Провокира ме това, че сега „ Цар Лъв “ е най-хитовия мюзикъл сега, с най-вече награди и облаги, който сега върви по света. Това ме предизвика да го създадем и в България, тъй като не беше юридически тук. Правим го с една особена форма – назоваваме го концертен театър с костюми, само че това е повсеместен театър с всички нужни елементи на едно музикално-сценично произведение “, изясни Бонев.

В постановката още веднъж се третират безконечните тематики за любовта и другарството, познати ни и от едноименния анимационен филм.

Цялото изявление с Петко Бонев можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР