Хитовият сериал Имението Даунтън“ (Downton Abbey) се пренася на големия

...
Хитовият сериал Имението Даунтън“ (Downton Abbey) се пренася на големия
Коментари Харесай

Първи поглед към филмовото продължение на хитовия сериал „Имението Даунтън“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Хитовият сериал „ Имението Даунтън “ (Downton Abbey) се придвижва на огромния екран, а към този момент можем да се насладим и на първия формален филмов откъс на дълго чакания филм.

„ Имението Даунтън “ ще посрещне кралското семейство в лицето крал Джордж V и кралица Мери – дядо и баба на актуалната кралица на Англия Елизабет II, на 13 септември.

Действието се развива през 1927 година и аристократичното семейство несъмнено не тъне в нормалния разкош поради Голямата меланхолия и края на Първата международна война.

Но за техни кралски височества всичко би трябвало да е по конец. Това постанова завръщането на иконома Карсън, който би трябвало да впрегне всички сили в трескавата подготовка за знаковата аудиенция.

А когато комптенциите на личния състав на имението са сложени под въпрос, назрява неодобрение.

Феновете на сериала с наслада ще отбележат завръщането на Маги Смит като Вайълет Кроули, вдовицата графиня на Грантъм, Мишел Докъри като лейди Мери Кроули, Лора Кармайкъл като лейди Едит Кроули, Елизабет Макгавърн като Кора Кроули, графиня на Грантъм, Хю Боневил като Робърт Кроули, граф на Грантъм, Алън Лийч като Том Брансън, Джим Картър като иконома Карсън, Роб Джеймс-Колиър като Томас Бароу, Лесли Никол като готвачката госпожа Патмор, Филис Лоугън като госпожа Хюс и други.

Към актьорския състав се причислява Имелда Стонтън („ Хари Потър “, „ Господарка на злото “). Интересен факт е, че в действителния живот тя е омъжена за артиста Джим Картър, който играе ролята на иконома Карсън.

В „ Имението Даунтън “ влизат още Джералдин Джеймс, Дейвид Хейг, Саймън Джоунс, Тъпанс Мидълтън, Кейт Филипс и Стивън Кембъл Мур.

В „ Имението Даунтън “ се завръща и неговият основател - носителят на Оскар Джулиан Фелоус („ Госфорд парк “). Фелоус е създател на сюжета на кино лентата и негов продуцент наедно с Гарет Нийм и Лиз Трубридж.

Режисьор на кино лентата е Майкъл Енглър. Брайън Пърсивал, който е режисьор на пилотния епизод на сериала, е изпълнителен продуцент дружно с Найджъл Мърчант.

Телевизионният сериал „ Имението Даунтън “ следва орисите на членовете на семейство Кроули и прислугата в имението им по време на Едуардовата епоха при започване на ХХ век.

За шест сезона поредицата печели 3 награди Златен глобус и 15 награди Еми от общо 69 номинации, което го прави най-номинирания неамерикански сериал в историята на премиите.

Поредицата има специфична премия БАФТА и отбелязва връх на Гинес за най-високо оценено от рецензията ТВ шоу.

„ Имението Даунтън “ отваря порти в кината на 13 септември 2019 година.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР