Хирургът на папа Франциск – Серджо Алфиери, се разследва от

...
Хирургът на папа Франциск – Серджо Алфиери, се разследва от
Коментари Харесай

Разследват хирурга на папата – водел се на операция, а правел частни визити

Хирургът на папа Франциск – Серджо Алфиери, се проверява от римската прокуратура по обвиняване за подправяне на обществени документи, заяви в. " Стампа ".

Според вестника медикът подписвал в регистъра на католическата болница „ Агостино Джемели ", че прави интервенции, само че в доста от случаите не бил той този, който оперира. В същото време преглеждал на частно пациенти или пък бил на симпозиуми. 

Според всекидневника в тази ситуация става въпрос за добре отработена система, която давала опция на хирурга да реализира на частно няколко интервенции по едно и също време. На 9 февруари на следствените органи било предоставено недоволство, което обобщавало циркулиращите клюки в болничното заведение по какъв начин Алфиери оперирал по едно и също време по няколко пациенти. В някои дни пък хирургът се водел на интервенция, а в това време се намирал на симпозиум или заседание вътре в болничното заведение.

Серджо Алфиери беше отпред на екипа,който извърши коремната интервенция на папа Франциск на 7 юни. Тогава Светият отец претърпя намеса поради задръстване на червото.

И преди две години, когато Франциск беше опериран за дивертикуларна стеноза на дебелото черво, Алфиери оглавяваше екипа в операционната зала. До през днешния ден е направил над 9000 интервенции. Той принадлежи към Школата на хирурга Джовани Батиста Долието, който пък е бил в екипа на Франческо Кручити, прочут като хирурга на папа Йоан Павел II.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР