Хипотиреоидизмът може да бъде скрит, напомнят лекари. Хипотиреоидизмът е намалена

...
Хипотиреоидизмът може да бъде скрит, напомнят лекари. Хипотиреоидизмът е намалена
Коментари Харесай

Важно! Хипотиреоидизмът може да бъде скрит

Хипотиреоидизмът може да бъде прикрит, припомнят лекари. Хипотиреоидизмът е понижена функционалност на щитовидната жлеза. Съвременното образование на експерти в региона на медицината, за жалост, не планува разглеждане на връзката на хипотиреоидизма с доста болести, които включват заболявания, като инфаркт и рак.

Дисфункцията на щитовидната жлеза може да се назова „ палач “.

Според проучването на Нобеловия лауреат Ото Варбург, развиването и прогресирането на рака се случва, когато естественото действие на клетките е нарушено и успеваемостта на тяхното произвеждане на сила понижава. И такава обстановка с клетките поражда тъкмо при хипотиреоидизъм.

Състоянието на безусловно всяка клетка в човешкото тяло зависи от хормоните на щитовидната жлеза, т.е. без тях клетките не могат да действат обикновено. Съответно всички тъкани и жизненоважни органи, в това число сърцето и мозъкът, не могат да правят вярно работата си, бързо се повреждат и даже изцяло стопират да действат, в случай че работата на щитовидната жлеза е нарушена.

Преди съвсем 100 години различен доктор, Брода Барнс, потвърди, че хипотиреоидизмът е косвена причина за атеросклероза, т.е., в случай че последното заболяване се лекува с дребни дози хормони, тогава първото може да бъде отстранено. Но актуалната медицина по някаква причина подценява този потвърден факт.

В антични времена практикуващите лекари са знаели, че повишението на равнището на холестерола в организма значи нужда от лекуване на хипотиреоидизъм. И актуалните лекари избират неотложно да предписват статини на пациентите и въобще да не мислят за щитовидната жлеза, като подценяват обстоятелството, че тези статини единствено утежняват обстановката и предизвикат развиването на хипотиреоидизъм. Но хормоните на щитовидната жлеза разрешават на черния дроб да обработва холестерола, да наблюдава равнищата на хормоните и да започва работата на клетъчните рецептори.

По равнището на хормона на щитовидната жлеза може да се дефинира сложността на хода на сърдечната исхемия, т.е. колкото по-ниска е нейната интензивност, толкоз по-вероятно е пациентът да почине от инфаркт.

Важно! Пациентите, страдащи от сърдечна исхемия, би трябвало да преминат изцяло проучване на щитовидната жлеза. При съществуване на сърдечно заболяване пациентите с ниско равнище на свободния хормон трийодтиронин и високо равнище на тироид-стимулиращия хормон са изложени на по-голям риск от гибел. Теорията на Варбург е доказана от голям брой проучвания.

Намаляването на функционалността на щитовидната жлеза е директно обвързвано с развиването на рак на гърдата и белия дроб. При такова заболяване, като неалкохолен мастен черен дроб, постоянно се открива и хипотиреоидизъм. Предполага се, че той е тясно обвързван с метаболитни нарушавания, т.е. наднормено тегло, захарен диабет и инсулинова устойчивост. Намалената функционалност на щитовидната жлеза и заболяването на Хашимото могат да убият неродените деца.

Често дисфункцията на щитовидната жлеза е причина за неплодородие. При хипотиреоидизъм се нарушава естественото взаимоотношение на женските полови хормони с хормоните на хипофизата. Поради тази причина нежният пол постоянно се сблъсква с проблеми със зачеването или спонтанни аборти, в такива случаи е належащо да се извърши задълбочена диагностика на щитовидната жлеза. Трябва да се има поради, че приемането на противозачатъчни хапчета нарушава процеса на взаимоотношение сред хормоните и в случай че има проблеми с действието на щитовидната жлеза, приемането на разнообразни репродуктивни стимуланти ще бъде неефикасно.

Латентният хипотиреоидизъм постоянно е причина за следродилна меланхолия и трагични обстановки, когато млади майки убиват личните си деца. Ето за какво, всички дами, които са в детеродна възраст и желаят да познаят щастието на майчинството, би трябвало да преминат цялостна диагностика на щитовидната жлеза и за предпочитане преди зачеването.

Ако вие или ваши близки изпитвате понижена разпоредителност, липса на мотивация, податливост към изолираност, мъчно пробуждане заран и нетърпимост към студа, то не губете време и се консултирайте със експерт за обширен обзор на щитовидната жлеза.

Вижте още теми  за здравето:

 infomax-logo-50-15-HW

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР