Хипотезата, по която се работи, е дефект в електрическата инсталация

...
Хипотезата, по която се работи, е дефект в електрическата инсталация
Коментари Харесай

Застрахователите ще покрият щетите по изгорелите вагони от влака София Бургас

Хипотезата, по която се работи, е недостатък в електрическата апаратура

Започва оглед на изгорелите вагони от влака София-Бургас, които се възпламениха край гара Коньово. Текат две паралелни инспекции - на Министерството на превоза и на БДЖ, разгласи в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " изпълнителният шеф на железницата Владимир Владимиров.
Изгорелите два вагона от бързия трен София-Бургас са застраховани и вредите по тях ще бъдат покрити от застрахователя, разгласи изпълнителният шеф на БДЖ Владимир Владимиров, показвайки полиците на вагоните. Хипотезата, по която се работи, е недостатък в електрическата апаратура. Изгорелите вагони са минали обзор на електрическата апаратура, само че те са на възраст над 35 години. Холдингът възнамерява да стартира процедура за закупуване на 85 нови мотрисни влака до месец. За задачата страната ще отделя по 35 милиона лв. годишно финансов трансфер към БДЖ. Първите влакове би трябвало да влязат в придвижване до 24 месеца, изясни Владимиров. Те ще имат софтуерна скорост 200 км., само че по линиите на България най-високите скорости ще бъдат 160 км.
Дълговете на БДЖ от 840 милиона през 2009 година, когато е влезнало настоящето управление, в този момент са над 500 млн. лева, като най-проблемните задължения са тези към банките – към 111 млн. лева Владимиров добави, че има уверението от министъра на превоза, че в границите на към месец още 40 милиона лева ще бъдат погасени с вътрешен запас на министерството. До края на годината ще се търсят спомагателни решения за погасяване на отговорностите. Окончателното решение на този проблем ще стане с концесията на летище София. През последните години чиновниците на БДЖ са намалели от 15 000 на 9 000 в границите на промяната на холдинга, разгласи още Владимиров.

Припомняме, на 30 март вечерта на гара Коньово се възпламени третият вагон на бързия трен от София за Бургас. Огънят е видян от транспортните чиновници при влизането на композицията в гарата. Служителите са реагирали навреме като незабавно са евакуирали хората от влака. Няма потърпевши пасажери и чиновници на БДЖ. В пътническата комбинация са пътували към 80 индивида, за които е бил обезпечен транспорт с рейсове. " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД разгласи, че ще компенсира всички свои клиенти, които са пътували със злощастния трен, катоще даде билет за определен маршрут на пътешестване с трен в страната на всички пострадали.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР