Хипотеза и коментар на проф. Владимир Чуков, направени пред novini.bg.

...
Хипотеза и коментар на проф. Владимир Чуков, направени пред novini.bg.
Коментари Харесай

От кого ще зависи нидерланското вето за кандидатурата на България за Шенген!

Хипотеза и коментар на проф. Владимир Чуков, направени пред novini.bg. Той е прочут арабист, академични учител и академик в региона на политиката на Близкия Изток и исляма.       

На фотографията е Дилан Йешилгьоз, актуалният министър на правораздаването и сигурността на кралство Нидерландия.

Социологическите проучвания й дават най-големите шансове да смени Марк Рюте като министър председател на Нидерландия

и като водач на ръководещата Народната партия за независимост и народна власт. Парламентарните избори там към този момент минаха.  
Тя е родена през 1977 година в Анкара. Баща й е кюрд, а майка й - туркиня. Седемгодишна, тя е мигрирала нелегално дружно с майка си и сестра си, на борда на лодка, преминавайки от Турция на гръцкия остров Кос. Баща й, Йосел Йешилгьоз е родом от провинция Тунджели, откъдето е и някогашния водач на Народнорепубликанската партия в Турция - Кемал Калъчдароглу. Той е левоориентиран синдикален деятел и е заставен да напусне Турция след преврата през 1980 година     
Въпреки че самата тя е

пристигнала в европейската страна на борда на препълнена от противозаконни мигранти лодка,

Йешилгьоз твърдо декларира, че ще се бори против противозаконната миграция. Тя заявява, че ще се опълчи на правото на събирането на фамилиите на към този момент пристигнали в страната мигранти.
Очевидно е, че от нея, в огромна степен, ще зависи отпадането или поддържането на нидерланското несъгласие за кандидатурата на България за Шенген.       

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР