Хипертоничната криза може да доведе до необратими ефекти върху здравето.

...
Хипертоничната криза може да доведе до необратими ефекти върху здравето.
Коментари Харесай

Огласиха най-неочакваните признаци на критично високото кръвно

Хипертоничната рецесия може да докара до необратими резултати върху здравето.

Повече от 30% от възрастното население страда от високо кръвно налягане. Това положение, известно още като хипертония, основава в допълнение натоварване на кръвоносните съдове и виталните органи. Ненавременното разкриване на болестта е сериозно, тъй като усилва риска от затруднения, в това число инфаркт и инсулт.

Според лекарите, един от признаците на хипертония може да бъде изтръпване в ръцете или краткотрайна липса на сензитивност.

Трептеренето нормално настава по време на хипертонична рецесия, когато налягането надвишава 180/120 mm Hg, което изисква неотложно здравно лекуване. Хипертоничната рецесия може да докара до необратими увреждания на кръвоносните съдове.

„ Когато кръвното налягане не се управлява, то може да се увеличи дотам, че да се почувства на физическо равнище. Тези признаци могат да се влошат и в някои случаи да доведат до неочаквана гибел.

„ Трябва неотложно да потърсите помощ от доктор, в случай че имате мускулни тремори, проблеми с речта, замъглено виждане или загуба на зрението, както и мощно главоболие по незнайна причина “, споделят специалисти от клиниката Mayo.

При липса на навременно лекуване, рискът от бъбречна или сърдечна непълнота се усилва.

Болестта, наречена " тихия палач ", рядко предизвиква очевидни признаци и може да бъде съдбовна, в случай че не бъде следена, споделят специалисти. Много хора могат да имат високо кръвно налягане, без даже да го знаят.

Експертите акцентират, че в случай че имате общи признаци на високо кръвно налягане, включващи главоболие или тежки удари в гърдите, би трябвало да се консултирате с доктор и да поддържате кръвното си под надзор, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР