Хилядолетната мистерия защо пиенето на червено вино може да причини

...
Хилядолетната мистерия защо пиенето на червено вино може да причини
Коментари Харесай

Разгадаха хилядолетна мистерия, свързана с консумацията на червено вино

Хилядолетната тайнственост за какво пиенето на алено вино може да аргументи съвсем незабавно главоболие е решена. Учени от Съединени американски щати считат, че са открили каква е повода даже след потреблението на дребна чаша алено вино хората да ги боли глава, макар че пият безпроблемно различен алкохол. В новото изследване, оповестено в списание Scientific Reports тази седмица, откриватели от Калифорнийския университет в Съединени американски щати откриха, че повода е флаванолът или " кверцетин ".

Това съединяване в гроздето може да промени метода, по който тялото преработва алкохола. Съединението кверцетин в аленото грозде се съдържа повеч когато е изложено на доста слънце. Това значи, че по-скъпите червени виновност са по-лоши за хората, предразположени към главоболие, от евтините, съобщи проф. Андрю Уотърхаус от Университета на Калифорния, представен от bTV.

" Когато попадне в кръвта ви, тялото ви го трансформира в друга форма, наречена кверцетин глюкуронид “, добави Уотърхаус.

Някои експерти са скептични към ново изследване. Проф. Роджър Кордър, специалист по пробни лекувания в университета " Куин Мери " в Лондон, сподели, че както е широкоизвестно, евтините виновност провокират повече главоболие, по тази причина по-полезно може да бъде проучването на някои от добавките, употребявани за тях. 

Има няколко теории за главоболието, което предизвиква аленото вино, което може да настъпи до 30 минути след изпиването на малко количество. Според някои причина са сулфитите, които усилват трайността. Те обаче са повече в сладките бели виновност, а не в алените. Макар и някои хора да имат алергия към тях, има малко доказателства те да са отговорни за главоболието. 

Друг вероятен провинен е хистаминът - съставна част, срещана повече в алените виновност. Хистаминът може да разшири кръвоносните съдове и това да провокира главоболие. И за това обаче няма безспорни доказателства.Известно е, че хората от Източна Азия понасят по-трудно всевъзможен алкохол поради ген, отразяващ се на метаболитния ензим алдехид дехидрогеназа. Възможно е главоболието, породено от виното да има сходно пояснение. 

Учените са потвърдили лабораторно, че кверцетинът може непряко да блокира действието на алдехид дехидрогеназата посредством един от метаболитите си. Кверцетинът обаче става проблематичен единствено когато се смеси с алкохол. Той се съдържа в доста плодове и зеленчуци, даже се продава като добавка поради противовъзпалителните му свойства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР