Хиляди здравни работници във Франция излязоха на протест срещу тежките

...
Хиляди здравни работници във Франция излязоха на протест срещу тежките
Коментари Харесай

Сблъсъци с полицията във Франция на протест на здравните работници

Хиляди здравни служащи във Франция излязоха на митинг против тежките си условия на работа за първи път от началото на санитарната рецесия. На доста места се стигна до вълнения и конфликти с полицията.

" Край на аплодисментите, идва ред на митингите ", " Вече не сме герои " - с такива лозунги и възгласи френските здравни служащи изляха недоволството си по улиците на Париж и доста други градове, оповестява БНР.

Над 200 демонстрации е имало в страната, единствено в столицата протестиращите са били над 18 000 съгласно синдикатите. По няколко хиляди са излезли в Тулуза, Нант, Страсбург. Те упорстват за незабавно увеличение на заплатите и преустановяване на затварянето на отделения.

Демонстрацията стартира в 7-и регион на френската столица пред постройката на Министерството на здравеопазването . Участниците в митинга желаеха да им бъдат увеличени трудовите хонорари и да бъде понижено натоварването в работата им.

Протестиращите подчертаха, че договарянията са в задънена улица и част от техните синдикати са били принудени да ги изоставен.

След митинга радикални участници започнаха да хвърлят камъни, бутилки и пиратки по служителите на реда, които отвърнаха със сълзотворен газ. Полицията отдели няколко улици.

Парижката полиция съобщи, че маргинални групи са се пробвали да опорочат мирния митинг на здравните служащи.Тя помести в профила си в обществената мрежа Туитър видеоклип, на който протестиращи прекатурват лека кола. На различен видеоклип, популяризиран в обществените мрежи, протестиращи с маски бутат бял микробус към колата, след което му изпочупват прозорците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР