Хиляди вярващи се стекоха във Витлеем, - градът, който се

...
Хиляди вярващи се стекоха във Витлеем, - градът, който се
Коментари Харесай

Хиляди вярващи се стекоха във Витлеем за Рождество

Хиляди вярващи се стекоха във Витлеем, - градът, който се смята за отечество на Господ Исус Христос, предава ТАСС.
Потокът от туристи към този град, ситуиран на Западния бряг, южно от Йерусалим, нараства към този момент втора поредна година, съобщи БГНЕС.
Според палестинското министерство на туризма през тази година 3,5 милиона чужденци към този момент са посетили страната, при към 3 милиона туристи за цялата 2018 година. През 2017 година потокът от туристи към Палестина внезапно падна, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел и разгласи преместването на американското посолство в този град от Тел Авив, което внезапно усили напрежението в района. Палестинците желаят да създадат столица на своята страна източната част на града, който израелците окупират по време на войната през 1967 година Израел пък упорства, че този град е неговата " единична и неделима " столица. Статутът на Йерусалим е един от основните въпроси в палестино-израелския спор.
Туризмът е един от главните източници на приходи за Витлеем, ситуиран на Западния бряг. " Тази година е може би най-хубавата за последните десетилетия. Има доста поклонници и туристи, хиляди чужденци идват всеки ден. За нас е доста добре. Молим се за мир, тъй че всички да живеят в мир и сигурност ", съобщи кореспондентът ТАСС Жак Джакоман, притежател на един от магазините в алеята.
Най-малкият брой поклонници във Витлеем през това десетилетие се смята за 2014 година. Тогава туристическият поток внезапно понижа заради утежняването на обстановката на Западния бряг - всеобщите ракетни офанзиви против Израел от линията Газа и израелската военна интервенция „ Неразрушима канара “, траяла 50 дни през юли-август на територията на този палестински крайбрежен анклав.
Коледните тържества във Витлеем започнаха във вторник, 24 декемвир с обичаен церемониал с присъединяване на оркестри и музикални сформира на скаути и възпитаници от християнски палестински учебни заведения. На основния площад на града е инсталирана 16-метрова коледна сцена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР