Хиляди унгарци снощи протестираха в Будапеща срещу правителството на десния

...
Хиляди унгарци снощи протестираха в Будапеща срещу правителството на десния
Коментари Харесай

Хиляди унгарци протестираха срещу премиера Орбан

Хиляди унгарци нощес стачкуваха в Будапеща против държавното управление на десния популистки министър председател Виктор Орбан , съобщи ДПА.
Протестът бе провокиран от обвинявания във взимане на подкупи и корупция, отправени против членове на държавното управление.

Демонстрацията беше проведена от Петер Мадяр – някогашният брачен партньор на някогашната министърка на правораздаването Юдит Варга . Мадяр назовава Орбан " началник на мафиотската страна " .

Неотдавна Мадяр разгласява скрито записан персонален диалог с някогашната си брачна половинка, за който се твърди, че потвърждава, че държавното управление на Орбан се е пробвало да прикрие връзките със случай на корупционни дейности на началника на канцеларията на Орбан Антал Роган.

Главният прокурор на страната проверява случая от 2021 година Твърди се, че секретар от министерството на правораздаването, ръководено по това време от Варга, е приел огромни подкупи.

— Reuters (@Reuters)

Варга е считана за непосредствен политически съдружник на Орбан, отбелязва ДПА. Тя беше министърка на правораздаването до юни 2023 година, когато подаде оставка, с цел да застане отпред на листата на партията си за идните европейски избори. Варга подаде оставка и от този пост при започване на тази година след обвързван с педофилия скандал.

Варга упреква някогашния си брачен партньор, че съзнателно е предизвикал нейните компрометиращи изказвания.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР