Хиляди туристи се очаква да кацнат на летище Пловдив тази

...
Хиляди туристи се очаква да кацнат на летище Пловдив тази
Коментари Харесай

Авиолиния Манчестър-Пловдив отваря нови хоризонти от днес на летището под тепетата

Хиляди туристи се чака да кацнат на летище Пловдив тази зима и да посетят зимните ни курорти. От през днешния ден потегли и нова авиолиния оттова.

Днес дойдоха първите пасажери по с полет от Манчестър до Пловдив. Всички 175 пасажери от Англия бяха посрещнати с публична гала.

Този месец стартира и зимната чартърна стратегия с полети от Белфаст, Анталия и Измир, които ще транспортират туристи за българските зимни курорти.

Броят на полетите за последната една година е сензитивно повишен, като сега Фондът за развиване на летище Пловдив договаря за откриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.

" Самолетът кацна на 90% цялостен потенциал и с толкоз ще излети в противоположна посока.
Капацитетът на летището е 1 милион пасажери. До момента имаме 230 хиляди пасажери за последната година и работим в тенденция да го увеличим ”, съобщи ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Той напомни, че за разкриване на нови авиолинии са нужни тласъци и облекчения за самолетните компании и сподели, че последната година само общините Чепеларе и Хисаря са платили своите вноски във Фонда.

На формалната гала участваха регионалният шеф Илия Зюмбилев, кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметовете на Чепеларе Боран Хаджиев, Кричим Атанас Калчев и Смолян Николай Мелемов.

" Ще внеса предложение до Общинския съвет община Пловдив да внесе вноската си като член на Фонда за развиване на летище Пловдив, с цел да подкрепим напъните за разкриването на нови авиолинии ”, сподели кметът на Пловдив Костадин Димитров, чиято племеница кацна на летището преди церемонията.

Областният шеф Илия Зюмбилев даде обещание поддръжка за летището от страна на страната.

С полета от Манчестър дойдоха доста българи за празниците и туристи, които ще посетят зимните ни курорти.

Бен е от Манчестър и поради новата авиолиния е решил да посети Пампорово.

" Сега кацаме и аз съм за първи път тук с другари. Надяваме се да има сняг в планината и да караме ски. Затова сме тук. ”, описа екскурзиантът от Манчестър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР