Хиляди се събраха в най-големия протестен митинг срещу комунистическото правителство

...
Хиляди се събраха в най-големия протестен митинг срещу комунистическото правителство
Коментари Харесай

Българка от първо лице за протестите: Куба е в мизерна ситуация

Хиляди се събраха в най-големия протестен протест против комунистическото държавно управление в Куба от десетилетия насам. Мнозина са задържани. В страната са неразрешени събирания без особено позволение.

В обществените медии бяха публикувани фотоси на хора, върху които се упражнява напън. А песента Patria y vida или " Родина и живот " стана самобитен знак на митинга.

Слоганът Patria y vida (Родина и живот) е слоганът, с който излязоха хората по улиците в Куба. Това е превръщане на безконечния девиз на кубинската гражданска война и на Фидел Кастро Patria o muerte (Родината или смъртта). Тази ария в неделя имаше 2 млн. гледания, през днешния ден са 6 млн. Езикът на тази ария демонстрира по какъв начин мисли младото потомство в Куба, разяснява в ефира на предаването " Светът и ние " по Българска национална телевизия журналистът Дияна Иванова.



В Куба има наложени стопански наказания от Съединени американски щати още от 60-те години. Тези наказания бяха засилени от някогашния президент Доналд Тръмп. Протестиращите споделят: „ Куба принадлежи на всички нас. Причините са тук и вътре в нас “, добави тя.

„ Куба е в мизерна обстановка и е доста мощно разделянето, че това е едно класово общество. Пари има за хората, които са близки до режима. Тези, които сега ръководят, имат огромна част от хотелите. Всички останали са обречени на бедност. Това не се е виждало в Куба от 1994 година “, сподели още Иванова.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР