Хиляди протестиращи се събраха пред парламента на Грузия на фона

...
Хиляди протестиращи се събраха пред парламента на Грузия на фона
Коментари Харесай

Пореден антиправителствен протест в Грузия

Хиляди протестиращи се събраха пред Народното събрание на Грузия на фона на възходящата съпротива против държавното управление на страната , оповестява БиБиСи. Демонстрантите упрекват ръководещата партия " Грузинска фантазия ", че е под въздействието на Русия и че отстъпва от демокрацията.

Правителството е упрекнато, че хвърля в пандиза политически съперници и кара самостоятелните медии да мълчат. Митингът беше проведен от главната опозиционна партия в поддръжка на арестувания някогашен президент Михаил Саакашвили.

Саакашвили, който изкара два мандата като президент сред 2004 година и 2013 година, сега излежава присъда от шест години затвор за корист с власт, макар че интернационалните правозащитни групи дефинираха присъдата му като политически стимулирана.

Протестиращите пред постройката на Народното събрание в столицата Тбилиси развяваха флагове на Грузия, Украйна и Европейския съюз и държаха голям транспарант с надпис: " За европейско бъдеще ".

Обръщайки се към стачкуващите, Леван Хабеишвили, ръководител на партията Обединено национално придвижване, учредена от Саакашвили, прикани за освобождение на политическите пандизчии и въвеждане на промените , които Брюксел изиска.

Общественото мнение в Грузия е преобладаващо проевропейско и държавното управление споделя, че остава ангажирано с кандидатурата на страната да се причисли към блока. Според критиците дейностите на кабинета вредят на възможностите на Грузия да получи участие.

Грузия кандидатства за участие в Европейски Съюз дружно с Украйна и Молдова дни откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година
 Европейската мечта *на Грузия
Европейската мечта* на Грузия

Законът за задграничните сътрудници не барикадираше европейския път на Грузия. Просто този европейски път си е изначално миниран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР