Хиляди привърженици на Ботев Пловдив, приятели и роднини се поклониха

...
Хиляди привърженици на Ботев Пловдив, приятели и роднини се поклониха
Коментари Харесай

Хиляди се сбогуваха с легендата Динко Дерменджиев

Хиляди последователи на Ботев Пловдив, другари и родственици се поклониха за финален път пред " жълто-черната " легенда Динко Дерменджиев.
 Зума: Динко Дерменджиев беше неповторим разсъдък на терена  Напусна ни огромната легенда на Ботев - Динко Дерменджиев
Чико издъхна на 1 май след тежко боледуване. Той бе изпратен в пловдивската зала " Колодрума " от хиляди пловдивчани, измежду които някогашни съотборници от шампионския тим на Ботев, учениците му от " златното потомство " от 80-те години, сътрудници, другари и голям брой представители на държавни, общински и спортни институции от цялата страна, както и елементарни последователи на футбола, които сведоха глави за последно пред футболния талант.

На поклонението своето почитание и респект към един от безконечните знаци на българския футбол, какъвто ще остане вечно в сърцата на хората Динко Дерменджиев, показаха президентът на България Петър Стоянов, регионалният шеф Здравко Димитров, кметът на Пловдив Иван Тотев, както и голям брой спортни клубове и организации от цялата страна.



Представителния тим на Ботев също си взе довиждане с най-значимата и авторитетна фигура в 107-годишната история на най-стария футболен клуб в България.

Поклонението бе почетено също от митове, ръководители и състезатели от градския противник на " канарчетата " - Локомотив Пд.

Съболезнователни адреси до фамилията на Чико изпратиха персонално президентът на България Румен Радев и спортният министър Красен Кралев.

След поклонението в " Колодрума ", великият футболист и треньор бе посрещнат със свалени жълто-черни флагове и овации от десетки ботевисти пред стадион " Христо Ботев ".

Последната права от земния път на Легендата бе повече от алегорична. Тя стартира от " Колежа ", с цел да свържи пред храм " Св. Арх. Михаил " в Централния гробищен парк на Пловдив.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР