Хиляди поклонници се втурнаха по склоновете на активен индонезийски вулкан,

...
Хиляди поклонници се втурнаха по склоновете на активен индонезийски вулкан,
Коментари Харесай

Хиляди се катерят по активен индонезийски вулкан за ритуално жертвоприношение

Хиляди поклонници се втурнаха по скатовете на деен индонезийски вулкан, с цел да хвърлят добитък и други дарения в тлеещия му кратер във вековна религиозна гала, заяви Агенция " Франс прес ".

Всяка година хора от племето Тенгер се събират от близките планини, с цел да хвърлят плодове, зеленчуци, цветя и даже добитък като кози и пилета в кратера на планината Бромо като част от фестивала Ядня Касада.

Дълга редица поклонници, някои с преметнати през гърба кози, се насочат към върха с вярата да угодят на предците и индуистките богове - и да донесат разцвет на своите общности.



Стоейки на стръмните скатове на кратера, други селяни - които не са членове на племето Тенгер - се пробват да заловен жертвоприношенията благодарение на мрежи и саронги, преди те да изчезнат в извиващия се пушек.

Това механически не е част от ритуала, само че отразява локалните апели да не се разхищава наличното.



Съботният обред бележи втория фестивал Ядня Касада, откогато пандемията се стовари върху Индонезия.

" Не може да се организира на друго място или да се направи виртуално “, сподели Бамбанг Супрапто, началник на сдружението на индуистката общественост в региона. " Но уредниците ползват строги здравни протоколи и те са тествани за вируса, с цел да можем да защитим всички присъстващи. "



Едномесечният фестивал датира от легендите от 15-и век за кралството на яванската индуска принцеса Маджапахит и нейния брачен партньор. Неспособни да раждат деца след години брак, двойката моли боговете за помощ. Молитвите им били чути и им били обещани 25 деца, стига да се съгласят да жертват най-малкото си дете, като го хвърлят в планината Бромо. Легендата споделя, че този наследник с подготвеност скочил във вулкана, с цел да подсигурява просперитета на хората Тенгер. Традицията на жертвоприношенията продължава и до през днешния ден, въпреки че в този момент хората от Тенгер принасят в жертва част от реколтата си и селскостопанските животни вместо хора.



СНИМКИ: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР