Хиляди пътници са блокирани заради отменени или закъснели полети в

...
Хиляди пътници са блокирани заради отменени или закъснели полети в
Коментари Харесай

Хиляди пътници са блокирани заради отменени полети в САЩ

Хиляди пасажери са блокирани поради анулирани или закъснели полети в Съединени американски щати, оповестява Би Би Си, представено от БНР. До средата на деня над 4700 полета бяха анулирани, а над 3100 - отсрочени.

Над 60 % от анулираните полети са на мощно засегнатата самолетна компания Southwest Airlines, която анулира над 2 500 полета.

Повече от 3500 полета, планувани да излетят в сряда, към този момент са анулирани, като съгласно услугата за следене на полети FlightAware, полетите на Southwest са малко над 60% от всички анулирани.

В понеделник в " Туитър " министерството на превоза на Съединени американски щати съобщи, че е " обезпокоено от неприемливия брой анулирани и закъснели полети на Southwest известията за липса на бързо обслужване на клиентите ".

В обособен туит във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че неговата администрация " работи, с цел да подсигурява, че самолетните компании носят отговорност " за нарушаванията. Той прикани пасажерите да ревизират дали имат право на обезщетение.

Southwest от своя страна неведнъж се извини и съобщи, че спиранията, породени от зимното време, са " неприемливи ".

" Нашите откровени извинения за това едвам в този момент стартират ", се споделя в изказване на самолетната компания. " Работим с приоритет върху сигурността, с цел да се оправим незабавно с широкомащабните разстройства посредством ребалансиране на самолетната компания и пренасочване на екипажите и флота ни, с цел да обслужваме по най-хубавия метод всички, които възнамеряват да пътуват с нас ".

Тъй като анулацията и закъсненията на полети не престават, хиляди пасажери останаха на летищата в цялата страна, до момента в който се пробват да презаверят полети или да създадат различни пътувания. Пътници от Денвър, Чикаго и Вашингтон оповестиха, че са чакали на опашки с часове, с цел да беседват с представители на отделите за обслужване на клиенти.

Според уеб страницата на Министерството на превоза множеството самолетни компании презаписват пасажерите за идващия полет до дестинацията, в която са пътували, при изискване че има свободно място. Пътниците, които желаят да анулират напълно пътуването си, имат право на цялостно възобновяване на сумата, даже в случаите, когато са закупили билети, които не подлежат на възобновяване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР