Хиляди пакистанци се събраха днес на протестен митинг в град

...
Хиляди пакистанци се събраха днес на протестен митинг в град
Коментари Харесай

Сериен убиец изнасилва и убива деца в Пакистан

Хиляди пакистанци се събраха през днешния ден на протестен протест в град Касур, в централната провинция Пенджаб, настоявайки за правосъдна правдивост за 7-годишно момиченце, което беше изнасилено и убито, а тялото му – захвърлено на сметище. В шествието участваха възпитаници, студенти, деятели на гражданското общество и адвокати.

Полицията откри тялото на детето върху купчина отпадъци в центъра на града във вторник – седмица след неговото похищение .

Изнасилиха обществено тийнейджърка за наказване

Историята на една жена, надделяла суровите закони в Пакистан

Аутопсията установи, че момичето е било изнасилено, след което е било удушено минимум шест дни преди намирането на натрупа му.

Протести избухнаха и в други пакистански градове като Карачи и Пешавар, заяви локалната телевизия „ Дуня “, представена от ДПА. Участниците в тях настояха за обществено обесване на причинителя на закононарушението, който остава незнаен.

Ядосаните стачкуващи споделят, че управляващите не вършат нищо, с цел да предотвратят отвличанията, изнасилванията и убийствата.

По време на митингите се стигна до безредици, в които починаха двама души ,

осведоми Би Би Си (BBC). Полицията е стреляла по ядосана навалица, която се пробвала да нахлуе в полицейско ръководство в Касур.

Говорител на локалната полиция в Касур сподели, че единствено през миналата година в града са регистрирани над 10 сходни случая на отвличания на деца, които след това са били изнасилени и убити.

Според него ДНК проби, в това число и от последния случай, са посочили, че

съвсем всички от тези убийства са дело на „ подлудял сериен палач “ .

Полицията счита, че наподобява сходни произшествия се случват в Касур всеки месец. Миналия месец деветгодишно момиче изчезна в центъра на града, откакто отишла до магазин покрай дома си. Тя съумява да избяга от похитителя си си и да се завърне вкъщи, само че е била тежко травмирана от претърпяното.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР