Хиляди мъртви риби са изплували от Гребната база в Пловдив.

...
Хиляди мъртви риби са изплували от Гребната база в Пловдив.
Коментари Харесай

Пловдивчани в потрес: Хиляди мъртви риби изплуваха покрай бреговете на Гребната база

Хиляди мъртви риби са изплували от Гребната база в Пловдив. За този проблем са алармирали разтревожени жители.
От през вчерашния ден около крайбрежията на канала се виждат дребни риби, които са с обърнати кореми. Водоемът обаче не е бил нечист, а казусът е бил открит от Община Пловдив. Той е бил обвързван с погрешно зарибяване.
Вчера от Риболовен клуб „ Димекс Логистик Фишинг Тим ” са пуснали над един звук каракуда. Видео даже е било оповестено в секция „ Плувка ” към БФРС. Оказва се, че немалка част от рибите били към този момент мъртви, а други полуживи.
Зам.-кметът по спорт Николай Бухалов съобщи, че при вчерашното зарибяване, той не е бил в Пловдив, само че по-късно се е срещнал с казуса.
„ За повторно имаме сходен проблем със зарибяването.  Ако бях там нямаше да подпиша протокола. Транспортът на рибата не е бил както би трябвало и оттова се е получило това. Не може да прекараш над 1 звук каракуда в такива варели.  Рибите просто не са имали задоволително О2. Течението е изкарало множеството от мъртвата риба към този момент ”, съобщи зам.-кметът. Той добави, че в случай че се случи отново сходен случай, то ще глоби спортния клуб за неправилното зарибяване.
От община Пловдив разясниха още, че към 20 кг от плануваното количество за зарибяване не е съумяло да се приспособява към средата, защото рибите са били засегнати при улова и превозването. На място е бил и  експертът по развъждане на икономически типове риби доцент Ангел Цеков.
От Регионална инспекция за опазване на околната среда са се самосезирали за казуса, като са изпратили по подготвеност за инспекция към Басейнова дирекция – Пловдив, оповестява TrafficNews.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР