Хиляди жители на Венеция излязоха на улиците на ренесансовия град

...
Хиляди жители на Венеция излязоха на улиците на ренесансовия град
Коментари Харесай

Жители на Венеция на протест срещу наводненията

Хиляди поданици на Венеция излязоха на улиците на ренесансовия град в неделя, с цел да покажат гнева си от честите наводнения и гигантските круизни кораби, които влизат в града.

Въпреки проливния дъжд, сред 2000 и 3000 души дадоха отговор на апела на екологични групи и организации, противопоставящи се на огромните плавателни съдове.

Според критиците вълните, които круизните кораби вършат, основават ерозия в основите на града-лагуна. Като скандираха лозунги „ Венеция се съпротивлява “ и апели за оставката на кмета Луиджи Бруняро, участниците в митинга приканиха за завършването на огромния план MOSE.

Инфраструктурният план на стойност милиарди долари, се строи от 2003 година за отбрана на града от наводнения, само че той е белязан със кавги поради превишаване на разноските, корупция и закъснения.

Протестът беше призован дни след невижданото наводняване при започване на този месец, което опустоши града, потопи домове, магазини и културни благосъстояния.

Градът, част от международното културно завещание на ЮНЕСКО, е дом на към 50 000 души, до момента в който към 36 милиона души го посещават всяка година. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР