Хиляди израелци се събраха в Тел Авив за 34-а поредна

...
Хиляди израелци се събраха в Тел Авив за 34-а поредна
Коментари Харесай

Стотици хиляди отново протестират срещу съдебната реформа в Израел

Хиляди израелци се събраха в Тел Авив за 34-а поредна седмица, с цел да изразят недоволството си против проекта на държавното управление за промяна на правосъдната система. Всенародното придвижване не демонстрира признаци на намаляване, откогато законодателите прекъснаха работата си, откакто утвърдиха първата част от промяната предишния месец. Освен в Тел Авив, митинги имаше и в други огромни градове – от Хайфа до Йерусалим.

Критици на промяната настояват, че крайнодясното държавно управление на Бенямин Нетаняху тласка страната към автократизъм, като лимитира опциите на правосъдната власт да се произнася по решения на Народното събрание. Поддръжниците на Нетаняху споделят, че промяната е нужна интервенция за ограничение на властта на Върховния съд.

В първата част от законодателството депутатите в Кнесета утвърдиха мярка, която не разрешава на съдиите да анулират държавни решения на съображение, че са " неоснователни ".

На 12 септември висшите съдии следва да се произнесат против конституционносъобразността на противоречивото законодателство.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР