Хиляди изпратиха легендата на испанския футбол Енрике Кастро-Кини в последния

...
Хиляди изпратиха легендата на испанския футбол Енрике Кастро-Кини в последния
Коментари Харесай

Хиляди се сбогуваха с Кини, Марадона го сравни с най-великите


Хиляди изпратиха легендата на испанския футбол Енрике Кастро-Кини в последния му земен път. Поклонението пред Кини се състоя на стадион " Ел Молинон " в родния град на футболиста Хихон.

На изпращането на огромния състезател участваха някогашният треньор на Барселона Луис Енрике, който водеше делегацията на каталунците, както и Емилио Бутрагеньо, който бе отпред на тази на Реал Мадрид.



Легендата на Аржентина Диего Марадона също отдаде респект на някогашния си съотборник Кини, с който играха в Барселона от 1982 до 1984 година.

" Магьосникът Кини беше извънреден мъж и нападател, който създаваше положения за останалите. Истината е, че той беше нападател, какъвто няма в наши дни. Също като Мартин Палермо, който можеше да не пипне топката цялостен мач, само че когато я ритне с левачката, го правеше като играча с най-хубавия ляв крайник в света.

Когато риташе с десния крайник, Кини изглеждаше като най-хубавия състезател с десен крайник в света. Топката постоянно го търсеше. Топката можеше да стигне инцидентно при мен и аз излизах самичък против вратаря.

Той беше най-хубавият при играта с глава и постоянно беше най-хубавият в пласирането. Кини ми оказа помощ доста, когато пристигнах в Барселона и с него играехме доста тенис в свободното си време. Надявам се да почиваш в мир ", написа Марадона.

Погребението на Кини ще се състои по-късно през днешния ден, като на него ще участват само членове на фамилията му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР