Хиляди хора участваха в протест срещу здравните сертификати, организиран в

...
Хиляди хора участваха в протест срещу здравните сертификати, организиран в
Коментари Харесай

Започна се: В Рим е страшно!

Хиляди хора участваха в митинг против здравните документи, проведен в центъра на италианската столица Рим, при който се стигна до конфликти с полицията, предадоха международните организации.

Правилата, влизащи в действие от 15 октомври, изискват чиновниците да демонстрират доказателство за имунизация или за изработен неотдавна негативен тест за ковид, с цел да бъдат позволени на работните си места. Разпоредбата визира както държавните, по този начин и частните предприятия.

Първоначално протестиращите организираха огромен, позволен митинг на Пиаца дел пополо. След това те напуснаха площада и се сблъскаха с полицията, до момента в който прекосяваха през парка Вила Боргезе на митинг, за който нямаха позволение, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Полицаи, екипирани за битка с безредиците, им попречиха да преминат по улица, която минава около канцеларията на премиера Марио Драги. При конфликтите бяха употребявани водни струи. Най-малко двама протестиращи получиха контузии. По данни на телевизия РАИ участниците в митинга са били минимум 10 000. Организаторите оповестиха, че присъствалите са били 100 000.

Италианците са длъжни от месеци да демонстрират здравен паспорт при посещаване на кина, театри, музеи, изложения, концерти, спортни зали и басейни, закритите визити на заведения за хранене, както и при пътувания на огромни дистанции. По данни на здравното министерство са имунизирани над 80% от навършилите 12-годишна възраст.

Италия беше първата наранена от пандемията европейска страна и жертвите в страната надвишават 130 000, напомня Франс прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР