Хиляди хора се стекоха днес в новозеландския град Крайстчърч на

...
Хиляди хора се стекоха днес в новозеландския град Крайстчърч на
Коментари Харесай

Хиляди хора се събраха на бдение в памет на убитите в Крайстчърч

Хиляди хора се стекоха през днешния ден в новозеландския град Крайстчърч на бдение в памет на 50-те убити при терористичното нахлуване в две джамии в града доскоро повече от седмица, съобщи АП.
Според управляващите във възпоменателната демонстрация са взели участие близо 40 000 души. Тя се е състояла край сцената, готова за концерт на канадския артист и китарист Брайън Адамс, който след офанзивите беше анулиран.
На бдението бяха прочетени имената на жертвите, отправени бяха молебствия, имаше песни и речи. Изявен възпитаник от локална гимназия, изгубила двама свои ученици при офанзивата, цитира в речта си Мартин Лутър Кинг и акцентира, че той е превзел хората с обич и взаимност.
"Мракът не може да бъде пропъден с мрак, а единствено със светлина. Омразата не може да бъде прогонена с ненавист, а само с обич ", съобщи младежът.
След атентата в Нова Зеландия се състояха голям брой събития в памет на жертвите. В петък, седмица след нещастието, хората в цялата страна откликнаха на мюсюлманския апел за молитва.
Следващия петък, 29 март, ще се състои национална възпоменателна гала, заяви канцеларията на министър-председателката Джасинда Ардърн, представена от Франс прес.
Извършителят на нападението - 28-годишният австралиец Брентън Тарант, на който са повдигнати обвинявания в ликвидиране - ще се яви в съда на 5 април.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР