Хиляди хора се бяха натъпкали в управлявано от ООН училище

...
Хиляди хора се бяха натъпкали в управлявано от ООН училище
Коментари Харесай

Отношенията между Израел и ООН падат до ново дъно, докато войната в Газа бушува

Хиляди хора се бяха натъпкали в ръководено от Организация на обединените нации учебно заведение в северната част на Газа, откакто напуснаха домовете си пред лицето на интензивните израелски бомбардировки. Но вместо да намерят сигурност под синия байрак, фамилиите бяха изправени пред кланица.

Ударът против учебното заведение Al-Fakhoura в Джабалия беше вторият против оборудването за две седмици: 12 души, които се укриваха в учебното заведение, бяха убити в първия, съгласно Организация на обединените нации, и минимум 24 във втория.

Операциите на Организация на обединените нации са неразделна част от живота в подвластната от помощта Газа. Агенция на Организация на обединените нации, UNRWA, е учредена през 1949 година в поддръжка на палестинските бежанци след основаването на Израел миналата година.

Но връзките с Израел не бяха гладки. Страната и Организация на обединените нации са в спор от десетилетия по отношение на израелската окупация на палестински територии и обвиняванията в нарушавания на правата на човека; Израел от дълго време упреква Организация на обединените нации, че е предубедена към него.

Тези връзки доближиха ново дъно тази година. По време на брутална...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР