Хиляди хора напуснаха днес жилищата си, къмпинги и хотели край

...
Хиляди хора напуснаха днес жилищата си, къмпинги и хотели край
Коментари Харесай

Евакуираха хиляди хора заради горски пожари край Френската Ривиера

Хиляди хора напуснаха през днешния ден жилищата си, къмпинги и хотели край Френската Ривиера, до момента в който противопожарните служби се борят с пожари в близки гори, съобщи Асошиейтед прес.

Дим се стели надолу по залесените скатове, обвивайки в пелена лозови насаждения.

Това е следващата огнена буря в Средиземноморието след тези в Гърция, Турция, Италия, Алжир и Испания. Пожар е почнал през вчерашния ден вечерта на към 40 километра от Сен Тропе, разпалван в допълнение от мощните сезонни ветрове от морето. До тази заран огънят се е разпрострял на повърхност 5000 хектара, оповестиха управляващите в департамент Вар.

Около 6000 индивида са евакуирани, а минимум 22 индивида са потърпевши леко след поемане на дим. Самолети и хеликоптери изливат вода над хълмовете с кестени, борове и дъбове. В битката с бедствието вземат участие над 900 пожарникари.

Местните управляващи са затворили пътища и са блокирали достъпа до горите. Президентът на Републиката Еманюел Макрон, който е на отмора наоколо, възнамерява през днешния ден да посети региона.

Още няколко пожара бушуват в Южна Франция.

През последните седмици страни в Южна Европа и Северна Африка са наранени от извънредно горещо време и горски пожари. Най-малко 75 души починаха в Алжир и 16 - в Турция, отбелязва АП.

Със стоплянето на климата се чака сходни рискови метеорологични феномени да зачестят.

Днес в Израел се борят за трети следващ ден с горски пожар западно от Ерусалим, който заплашва няколко общини. Израелската пожарна сподели, че огънят може да бъде овладян, и добави, че към този момент не се нуждае от интернационална помощ, съобщи ДПА.

Сушата и горещините, свързани с климатичните промени, провокираха горски пожари също в западната част на Съединени американски щати и в Северен Сибир, Русия, отбелязва АП.

Днес управляващите в най-тежко засегнатия съветски район, Република Саха (Якутия), оповестиха, че обстановката с горските пожари там се стабилизира, съобщи ТАСС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР