Хиляди хора изпратиха Наим Сюлейманоглу в последния му път. Погребението

...
Хиляди хора изпратиха Наим Сюлейманоглу в последния му път. Погребението
Коментари Харесай

Хиляди изпратиха Наим Сюлейманоглу в последния му път

Хиляди хора изпратиха Наим Сюлейманоглу в последния му път. Погребението на великия щангист се организира в джамията Фатих в Истанбул. Тя обаче се оказа тясна за искащите да си кажат с него последно довиждане, а хората бяха по уличите към нея.

Мнозина дойдоха и от рамките на България, в това число и кметът на Момчилград Сунай Хасан, където през днешния ден бе разгласен ден на печал. Както е известно Сюлейманоглу бе роден точно в момчилградското село Птичар и е артикул на българската школа по повдигане на тежести.

Реч на погребението произнесе персонално министър председателят на Турция Бинали Йълдъръм.

" Наим е нашият народен воин в щангите, ние загубихме една легенда, той реализира триумфи, каквито никой различен състезател в нашата страна до момента не е реализирал, през днешния ден го изпращаме във безконечния му път. Смъртта му е огромна загуба за нашия народ. Вечна и светла да е паметта му ", сподели министър председателят Йълдъръм.

Наим Сюлейманоглу умря в събота (18 ноември), откакто повече от месец бе в болница в сериозно положение, което наложи и чернодробна трансплантация, поради цирозата, от която страдаше.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР