Хиляди хонконгски медицински работници се обединиха около идеята да започнат

...
Хиляди хонконгски медицински работници се обединиха около идеята да започнат
Коментари Харесай

Медици в Хонконг: Епидемията може да излезе от контрол

Хиляди хонконгски медицински служащи се сплотиха към концепцията да стартират стачка, като настояването им е китайското държавно управление да затвори границата си с континенталната част на страната, с цел да овладее коронавирусната зараза. До момента в резултат на болестта са умряли 259 души, предава Агенция Франс Прес .

В Хонконг има 13 доказани случая на болестта, а 112 пациенти са под карантина в инфекциозни отделения.

Повече от три хиляди чиновници в държавните лечебни заведения, в това число лекари и медицински сестри, ще излязат на митинг, в случай че държавното управление не извърши техните претенции, съобщи Българска национална телевизия. " Ако не ограничим източника на вируса, ресурсите за попречване на епидемии и работна мощ в никакъв случай няма да бъдат задоволителни ", споделя Уини Ю, ръководител на Асоциацията на чиновниците в лечебните заведения.

В неделя следва среща сред медицинските експерти и управленията на голям брой лечебни заведения. Ако не бъде реализирана договореност за затваряне на границите, над 9000 лекари ще поддържат стачката. Това е към 10 % от всички работещи лекари в града.

Стачката е планувана за понеделник, когато лекарите ще спрат да работят. Изключение прави единствено Спешната помощ, само че в случай че още веднъж не бъде реализирана договореност, и медиците от Спешна помощ ще стартират стачка.

Болничните управляващи в Хонконг в събота обявиха, че ще изготвят проект за деяние при изключителни обстановки. Властите в града към този момент обявиха, че цялостното затваряне на границите не е допустимо, макар че придвижването на хора и коли е лимитирано.

Междувременно хърватското министерство на външните работи заяви през днешния ден, че четирима хървати, които са се намирали в китайския град Ухан - епицентър на епидемията от нов ковид, ще бъдат евакуирани от Китай във Франция в границите на днешния ден и сложени под карантина за 14 дни, съобщи организация " Хина ". Евакуацията на хърватските жители е проведена със съдействието на Франция и при идването им в Южна Франция те ще бъдат сложени под карантина за интервал от 14 дни, преди да се завърнат в Хърватия, уточни министерството на външните работи в прессъобщение. Вчера екипът за ръководство на рецесии към министерството на опазването на здравето предложи да бъде основан народен център за ръководство на рецесии, който да координира всички служби при положение на поява на новия вирус в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР