Хиляди граждани излязоха на протест в центъра на Рим с

...
Хиляди граждани излязоха на протест в центъра на Рим с
Коментари Харесай

Хиляди граждани поискаха оставката на кмета на Рим

Хиляди жители излязоха на митинг в центъра на Рим с искане за оставката на кмета Вирджиния Раги – първата жена градоначалник на италианската столица. Демонстрантите я упрекват за западналата инфраструктура на града. Гражданите недоволстват от месеци поради серия от паднали дървета, дупки по тротоарите, остарелите рейсове от градския превоз и неприятната хигиена по улиците, обвързвана с ненавременното събиране на боклука.

 © Българска телеграфна агенция
Протестиращите от придвижването „ Рим споделя задоволително “, които се проведоха посредством обществените мрежи, скандираха против запустелите паркове и изоставените здания, в които са се настанили наркодилъри.

Вирджиния Раги завоюва кметското място на изборите преди две години от листата на придвижването „ Пет звезди “, откакто предходните градоначалници не съумяха да се оправят с ръководството и столицата потъна в задължения.

Раги обаче също не съумя да промени обстановката и известността й внезапно спадна. Тя е обвинена и по дело за съзнателно заблуждение и неистина при назначения в градския съвет, като присъдата по случая се чака през ноември. Ако Раги бъде приета за отговорна, тя би трябвало да подаде оставка.
 © Българска телеграфна агенция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР