Хиляди граждани излязоха на протест срещу изборните промени, готвени от

...
Хиляди граждани излязоха на протест срещу изборните промени, готвени от
Коментари Харесай

Хиляди граждани на протест срещу изборните промени



Хиляди жители излязоха на митинг против изборните промени, готвени от хартиената коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, пред постройката на Народното събрание довечера, макар студа. Хората започнаха да се събират към 18:20 часа, откакто бяха призовани от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ преди няколко часа, когато стана ясно, че пленарното съвещание ще продължи до окончателното разискване и гласоподаване на измененията в Изборния кодекс. 
 Протест против изборните промени Протест против изборните промени, 01.12.2022 година Снимка: Ивайло Мирчев/Facebook
По-рано през днешния ден Политическа партия направиха опит да прекратят съвещанието малко преди постоянния край в 14:00 часа, само че ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия гласоподаваха съвещанието да продължи до гласоподаване на всички промени, една от които връщането на хартиената бюлетина.

„ Хартиената коалиция реши, че през днешния ден е денят, в който ще прокара хартиената бюлетина. Нека още веднъж да кажем какво значи това – през днешния ден е денят, в който демократичният избор на всеки български жител ще бъде сменен. Днес е денят, в който още веднъж отваряме вратата за 15% невалидни бюлетини “, уточни съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков по време на взаимно изказване сред групировката му и Демократична България.

След като разискванията започнаха, Христо Иванов от Демократична България съобщи, че това, което се случва в зала е „ или аматьорщина, или целеустремено основаване на безпорядък за локалните избори “.

Повече за опитите хартиената бюлетина да бъде върната през последната година –

„ Гражданите са последната бариера пред “Хартиената коалиция ”. Ще ги осветлим и ще покажем непримиримата си воля за почтени и свободни избори! “, показват уредниците на днешния митинг – Политическа партия, Демократична България, „ Спаси София “, съдружие „ БОЕЦ “, самодейност „ Правосъдие за всеки “ и „ Ние идваме “, във Фейсбук.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР