Хиляди финансови експерти на водещите финансови институции по света не

...
Хиляди финансови експерти на водещите финансови институции по света не
Коментари Харесай

Нестандартните икономически индикатори, които предсказват рецесия

Хиляди " финансови специалисти " на водещите финансови институции по света не съумяха да видят голяма вълна, която бе на път да залее пазарите при последната финансова рецесия от 2008-ма година. И това съществено подрони престижа на банките и анализаторите и способността им прибързано да сигнализират пазарните участници за идни компликации.

Ето за какво в последно време става все по-модерно вложителите да се обръщат към ексцентрични знаци в опитите си да предвиждат накъде ще се движи стопанската система в бъдеще. Именно сходни " ексцентрични и неконвенционални " подходи ще прегледам в този момент.

Дали може да се има доверие на сходен жанр знаци? Колкото и необичайно да звучи, те са много положителни в прогнозирането на положението на стопанската система... Или най-малко - надалеч по-добри и с по-висока успеваемост от финансовите експерти!

Индикаторът " горещи сервитьорки " и цялостни заведения

Този знак следи броят на " привлекателните сервитьори " и съгласно него, колкото повече симпатични хора работят като сервитьори, толкоз по-лошо е положението на стопанската система.

В основата на това разбиране стои усещането, че на атрактивните хора им е доста по-лесно да си намерят по-добре платена работа, когато стопанската система пораства с положителни темпове и пазарът на труда се радва на устойчиво показване.

В момента на неустановеност и сложни за стопанската система времена, намирането на добре платена работа е по-трудна за хората с положителни външни характерности и това ги кара да прибягнат към приемането на по-ниско платена работа.

Аз бих добавил към този знак и категорията " цялостни заведения ". Когато е мъчно да си намерите маса, в някои от известните заведения във Вашия град, то несъмнено може да се одобри, че локалната стопанска система се развива добре.

А по какъв начин стоят нещата сега в момента в България?

Пълни заведения... Относно привлекателността на сервитьорите, всеки самичък може да си прави изводите за себе си.

Препълнени автокъщи за първокласни коли

Спомням си по какъв начин единствено преди четири-пет години, до момента в който пътувах към работа минавах около няколко автокъщи за първокласни коли. Интересното е, че те бяха на половина празни, някои от които даже изчезнаха...

Сега, още веднъж минавам около част от същите автокъщи и те безусловно са " препълнени " с нови и първокласни возила. Какво значи това? Най-общо казано, че ползата към първокласните коли " втора употреба " се е повишил съществено.

Или хората си мислят (без да броим тези, които в действителност могат да си ги позволят) във все по-голяма степен, че могат да си разрешат " първокласен автомобил ". А това сочи, високо равнище на доверие в личните приходи, което е типично за интервали на стопански взрив.

Както знаем обаче, взривът е фаза, която предхожда намирането на връх и следваща криза. И до момента в който, надали някой може да се нагърби тъкмо да предвижда, по кое време ще пристигна момента на рецесия, добре е да гледате деликатно " с две очи ", към признаци за компликации.

Индикаторът къси поли

Това е един малко по-популярен измежду капиталовите среди знак. Идеята му е следната - колкото по-къси са полите на дамите, толкоз по-добре се развива стопанската система. И несъмнено, когато стигнат минимална дължина и се задържат при нея известно време, това което може единствено да последва, е да стават все по-дълги...

Защото, както към този момент споменахме, съгласно законите на физиката и стопанската система - всичко което лети нагоре, рано или късно се приземява.

Идеята е следната - бъдете щастливи, до момента в който полите на дамите са къси (и се наслаждавайте на икономическата среда), само че бъдете и деликатни. Защото няма да има " звън от камбана ", който да оповести началото на рецесията. А идната рецесия, както предизвестяват доста от финансовите специалисти (които както към този момент споделих не са с изключително висока успеваемост в прогнозите си), може да е извънредно тежка.

Индикаторът долно долни дрехи Алан Грийнспан, някогашен началник на Фед (който доста вложители упрекват за дълговата рецесия в Съединени американски щати, тъй като държа равнищата на лихвите прекомерно високи и прекомерно дълго време), следеше положението на стопанската система по.... продажбите на долно долни дрехи.

Логиката на Грийнспан бе следната - продажбите на тази стока от " първа нужда " са относително непрекъснати, тъй че всяка една смяна при тях, може да е много показателна за положението на щатската стопанска система.

Индикаторът мъжка вратовръзка

Според изданието The Telegraph, налице е връзка сред продажбите на мъжки вратовръзки и положението на стопанската система. Връзката е обратнопропорционална обаче.

В сложни стопански моменти, мъжете влагат повече средства във вратовръзки, с цел да подобрят визията си и да станат по-конкурентни на трудовия пазар. Особено желани са алените вратовръзки. Така, че когато около Вас стартират да минават повече мъже с костюми и червени вратовръзки, започвайте да се притеснявате.

Индикаторът " червило "

Този знак е бил препоръчан през далечната към този момент 2001-ва година, от производителя на първокласна козметика Estée Lauder. Изпълнителният шеф на компанията - Ленърд Лаудър, е забелязал, че продажбите на червила порастват съществено в моменти на стопански компликации.

Индикаторът " срещи "

Какво друго им остава на хората в моменти на рецесии и рецесии от това да употребяват услугите на уеб сайтове за запознанства и да вървят по срещи. Статистиката на уеб страницата Match.com допуска, че по време на рецесия, трафика и надлежно срещите се покачват доста.

Пълните киносалони

Киносалоните са друго място, в което хората могат да избягат от компликации и безработица. За страдание, това към този момент е малко позакъснял знак, по сходство на гореспоменатия. Но пък нищо не пречи, да следите по кое време киносалоните ще стартират да се поопразват, за признаци за излизане от рецесията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР